Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Az NKM Energia Zrt. földgáz egyetemes szolgáltatói e-ügyintézést biztosító szakrendszerében 2020.11.08-án 09:00 és 14:00 között meghibásodás miatti nem tervezett üzemszünet lesz.

Ezen időszakban az NKM Energia Zrt felé földgáz szolgálatatással kapcsolatban nem lesz lehetséges az ügyfeleknek az ügyintézés.

Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NISZ Zrt. a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) szolgáltatáson és a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum (RNY+) szolgáltatásán 2020. október 31-én 00:00 órától 2020. október 31-én 02:00 óráig karbantartást végez. Ezen időszak alatt a KAÜ és így minden más KAÜ-t használó szolgáltatás nem lesznek elérhetőek.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

Tisztelt Felhasználó!
 
A Földhivatal Online rendszerben 2020. november 13-án pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.
 
Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy 2020. október 31-én 00:00 órától 2020. október 31-én 04:00 óráig az új magyarorszag.hu portálon keresztül nem lehet majd elektronikus űrlapokat beküldeni a Központi Víruskereső szolgáltatáson történő karbantartás miatt.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

 

MORZSÁK

TARTALOM:Újra összeült a magyar-ukrán kormányközi bizottság

Cikk:

Szerdán három éves szünet után újra összeült a magyar-ukrán kormányközi vegyes bizottság. A tanácskozáson a határ menti területek gazdaságának élénkítéséről, a határátlépés és a vízumkiadás könnyítéséről, valamint környezetvédelmi kérdésekről szeretnének megállapodni a felek.

A bizottság a környezetvédelmi témák közül megvitatja az aknaszlatinai sóbánya környezeti problémáját és a kármentesítés körülményeit, a határvizekkel kapcsolatos együttműködést. Szó lesz a Beregszászhoz közeli nagymuzsalyi aranybánya tervezett újramegnyitásáról, s a felek megvitatják a Tisza Bizottság létrehozásának kérdését a Duna Stratégia keretében. A fórum keretében együttműködési megállapodást írt alá Riz Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzat alelnöke és Ivan Baloga, a Kárpátalja megyei tanács (közgyűlés) elnöke. Az Ungvár melletti Börvingesen (Barvinok) rendezett két napos találkozó tárgyalásait magyar részről Szabó Erika, a Közigazgatási és igazságügyi Minisztérium államtitkára, ukrán részről pedig Viktor Baloga, a rendkívüli helyzetek minisztere vezeti.

A bizottság három éves szünet után ült össze, a tervek szerint a jövőben újra minden évben megtartják a tanácskozást. Abban vagyunk érdekeltek, hogy eredményt érjünk el a gazdaság élénkítését, a határ mentén élő lakosság mindennapi megélhetését segítő, a határátlépést könnyítő együttműködést és a környezetvédelmi problémák megoldásában – fogalmazott Szabó Erika. Az ukrán miniszter szerint mindkét ország hibás abban, hogy a bizottság három éve nem ülésezett, de pozitívnak nevezte, hogy mára magas szintű, harmonikus kommunikáció indult meg a felek között. Viktor Baloga jelezte: Ukrajna a kishatárforgalom, a vízumkiadás és a határátlépés ügyében tervezett megállapodásba szeretné bevonni Szlovákiát és Romániát is.

Ugrás vissza Ugrás vissza...