Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Személycserék a vegyes bizottságokban és a nemzetközi pénzügyi intézményeknél

Cikk:

A kormány személycserékről döntött a szomszédos államokkal közös vegyes bizottságok magyar társelnöki posztjainál, valamint a nemzetközi pénzügyi intézmények magyar képviselőinél – derül ki a Magyar Közlönyből.

Felmentette a miniszterelnök-helyettes a szomszédos államokkal közös vegyes bizottságok magyar társelnöki tisztségeiből Szabó Vilmost és Gémesi Ferencet, és egyidejűleg Répás Zsuzsanna nemzetpolitikai helyettes államtitkárt nevezte ki a posztokra. A Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent, Semjén Zsolt kormányfő helyettes által jegyzett értesítés szerint a kormányközi vegyes bizottságok tagjainak és tisztségviselőinek kijelöléséről szóló kormányhatározat alapján mentették fel a két korábbi társelnököt.

A határozat értelmében megszűnt Szabó Vilmos megbízása a Magyar-Szlovák Kisebbségi Vegyes Bizottság magyar társelnöki, valamint Gémesi Ferenc megbízása a Magyar-Román Kisebbségügyi Együttműködési Szakbizottság, a Magyar-Szerb Kormányközi Kisebbségi Vegyes Bizottság, a Magyar-Szlovén Kormányközi Kisebbségi Bizottság, a Magyar-Horvát Kisebbségi Vegyes Bizottság, valamint a Nemzeti Kisebbségek Jogainak Biztosításával foglalkozó Magyar-Ukrán Vegyes Bizottság magyar társelnöki tisztségére. Semjén Zsolt ezzel egyidejűleg az érintett bizottságok élére egy társelnököt nevezett ki Répás Zsuzsanna nemzetpolitikai helyettes államtitkár személyében.

A döntés a közzétételét követő napon lép hatályba, és ezzel egyidejűleg hatályát veszti a Magyar–Szlovák Kisebbségi Vegyes Bizottság magyar társelnökének felmentéséről, valamint az új magyar társelnök kinevezéséről szóló határozat.
 
Személycserék a nemzetközi pénzügyi intézmények magyar képviselőinél

A kormány több nemzetközi pénzügyi intézménynél visszahívta az eddigi magyar képviselőket, és helyükre újakat delegált - az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlönyben jelent meg. Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank Kormányzótanácsában, valamint a Nemzetközi Újjáépítési és Fejlesztési Bank Kormányzótanácsában Oszkó Pétert Matolcsy György követi. Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank Kormányzótanácsában a helyettes kormányzó Mester Zoltán után Nyikos Györgyi lesz. A Nemzetközi Újjáépítési és Fejlesztési Bank Kormányzótanácsában Katona Tamást Kármán András követi a helyettes kormányzói poszton. A Nemzetközi Valutaalap Kormányzótanácsában Simor András utóda Matolcsy György lett, míg a Nemzetközi Valutaalap Kormányzótanácsában Simor András követi Kovács Álmost a helyettes kormányzói tisztségben.

Ugrás vissza Ugrás vissza...