Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Az új körúti villamosok is sárgák lesznek

Létrehozva: 2003. december 4.
Módosítás: 2010. március 16.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Sárgák maradnak a nagykörúti villamosok 2005 után is a fővárosi polgárok interneten leadott szavazatai alapján - jelentette be Demszky Gábor csütörtökön.
A szavazók harminchét százaléka választotta a hagyományos színű villamost - mondta a főpolgármester. A BKV Rt. a világhálón 13 látványtervet tett közzé azokról a Siemens-villamosokról, melyek 2005-től közlekednek majd a 4-es és 6-os vonalán.
 
Tizenkétezren szavaztak egy hét alatt

Demszky Gábor közölte: egy hét alatt közel 12 ezren szavaztak az 53 méter hosszú villamosszerelvények színéről. A hagyományos villamosszínre a legtöbben a budaiak, a nők és 45 év felettiek voksoltak, de főpolgármesterként ő maga is erre szavazott.
 
Aba Botond , a BKV Rt. vezérigazgatója elmondta: a Budapestre érkező Siemens Combino villamosok nem azonos felépítésűek azokkal a járművekkel, amelyekkel műszaki problémák voltak Bázelben és Düsseldorfban. A Combinónak ugyanis több sorozata készült - mondta.
Ugrás vissza Ugrás vissza...