Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Idén 350 ezer virágot ültetnek Budapesten

Létrehozva: 2005. május 31.
Módosítás: 2005. május 31.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Ebben az évben a rossz idő miatt tíz nappal később kezdik elültetni az egynyári virgágokat Budapesten. A városba összesen 350 ezer palántát ültetnek ki, a színek és formák a 70-es évek retro stílusát idézik.
Idén összesen 350 ezer egynyári virágot ültetnek el Budapest közterületein. A virágok egyharmada a Margitszigetre kerül, idén a rossz idő miatt tíz nappal később kezdik kiültetni a növényeket. A virágágyások színei és geometriája a retro világot idézi, a múlt század 60-as, 70-es éveinek élénk színeit és formáit láthatják majd a közterületeken. A különböző színű és fajtájú pistikékből mintegy 60 ezret, bársonyvirágból 50 ezret, begóniából 35 ezret, díszcsalánból 30 ezret, kakastaréjból és paprikavirágból pedig 17-17 ezret ültetnek majd el.
Idén a távhővezeték rekonstrukciója miatt a Dózsa György téren nem lesznek virágok. A Clark Ádám teret csak az úgynevezett "híd ünnepe" után, június végétől díszítik fel. Az I. kerületbe 45 ezer, a Belvárosba, egyebek közt a Kossuth, az Eötvös és a Deák, a Jászai Mari, az Erzsébet és a József nádor térre, valamint a Gellérthegyre 42-42 ezer, a Városligetbe 43 ezer, a XIII. kerületbe 20 ezer, a VIII., a XI., a XII. kerületbe 15-15 ezer, a II. és a IX. kerületbe, valamint a Népligetbe 5-5 ezer virágot ültetnek ki a Főkert Rt. munkatársai. A virágosítás jegyében színesítik a kandelábereket is a Rákóczi úton, a Vörösmarty és a Nyugati téren, az Operánál, az Oktogonnál, a Duna korzón és a Margitsziget egy részén.
Ugrás vissza Ugrás vissza...