Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Az NKM Energia Zrt. földgáz egyetemes szolgáltatói e-ügyintézést biztosító szakrendszerében 2020.11.08-án 09:00 és 14:00 között meghibásodás miatti nem tervezett üzemszünet lesz.

Ezen időszakban az NKM Energia Zrt felé földgáz szolgálatatással kapcsolatban nem lesz lehetséges az ügyfeleknek az ügyintézés.

Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NISZ Zrt. a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) szolgáltatáson és a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum (RNY+) szolgáltatásán 2020. október 31-én 00:00 órától 2020. október 31-én 02:00 óráig karbantartást végez. Ezen időszak alatt a KAÜ és így minden más KAÜ-t használó szolgáltatás nem lesznek elérhetőek.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

Tisztelt Felhasználó!
 
A Földhivatal Online rendszerben 2020. november 13-án pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.
 
Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy 2020. október 31-én 00:00 órától 2020. október 31-én 04:00 óráig az új magyarorszag.hu portálon keresztül nem lehet majd elektronikus űrlapokat beküldeni a Központi Víruskereső szolgáltatáson történő karbantartás miatt.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

 

MORZSÁK

TARTALOM:Idén 350 ezer virágot ültetnek Budapesten

Létrehozva: 2005. május 31.
Módosítás: 2005. május 31.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Ebben az évben a rossz idő miatt tíz nappal később kezdik elültetni az egynyári virgágokat Budapesten. A városba összesen 350 ezer palántát ültetnek ki, a színek és formák a 70-es évek retro stílusát idézik.
Idén összesen 350 ezer egynyári virágot ültetnek el Budapest közterületein. A virágok egyharmada a Margitszigetre kerül, idén a rossz idő miatt tíz nappal később kezdik kiültetni a növényeket. A virágágyások színei és geometriája a retro világot idézi, a múlt század 60-as, 70-es éveinek élénk színeit és formáit láthatják majd a közterületeken. A különböző színű és fajtájú pistikékből mintegy 60 ezret, bársonyvirágból 50 ezret, begóniából 35 ezret, díszcsalánból 30 ezret, kakastaréjból és paprikavirágból pedig 17-17 ezret ültetnek majd el.
Idén a távhővezeték rekonstrukciója miatt a Dózsa György téren nem lesznek virágok. A Clark Ádám teret csak az úgynevezett "híd ünnepe" után, június végétől díszítik fel. Az I. kerületbe 45 ezer, a Belvárosba, egyebek közt a Kossuth, az Eötvös és a Deák, a Jászai Mari, az Erzsébet és a József nádor térre, valamint a Gellérthegyre 42-42 ezer, a Városligetbe 43 ezer, a XIII. kerületbe 20 ezer, a VIII., a XI., a XII. kerületbe 15-15 ezer, a II. és a IX. kerületbe, valamint a Népligetbe 5-5 ezer virágot ültetnek ki a Főkert Rt. munkatársai. A virágosítás jegyében színesítik a kandelábereket is a Rákóczi úton, a Vörösmarty és a Nyugati téren, az Operánál, az Oktogonnál, a Duna korzón és a Margitsziget egy részén.
Ugrás vissza Ugrás vissza...