Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!
 
A Földhivatal Online rendszerben 2020. november 13-án pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.
 
Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:Meghirdették a magyar V4-es elnökség programját

Cikk:

A visegrádi országok jövőre az energiapolitika, a válságkezelés, a klímavédelem és a nyugat-balkán integrációja területén folytatnak kiemelt együttműködést - jelentette be Bajnai Gordon kormányfő csütörtökön, miután a szlovák, a lengyel és a cseh kormányfővel találkozott.

Meghirdették a visegrádi csoport júliusban kezdődő soros magyar elnökségének programját a V4 lengyelországi csúcstalálkozóján - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök csütörtökön Krakkóban. A magyar, a szlovák, a lengyel és a cseh kormányfő a szerda esti wieliczkai csúcstalálkozón állapodott meg arról, hogy a következő évben az energiapolitika, a válságkezelésben való közös fellépés, a klímavédelem, valamint a keleti partnerség és a Nyugat-Balkán európai integrációjának elősegítése terén folytatnak kiemelt együttműködést. Magyarország Lengyelországtól veszi át egy évre a soros elnökséget július 1-jétől.

Bajnai hangsúlyozta, hogy az energiaellátás terén a V4-országoknak enyhíteniük kell a kiszolgáltatottságot, ezért akár napi szintű egyeztetésre is szükség lehet a résztvevő országok közt. A kormányfő szerint amíg nem jön létre közös európai energiapolitika, a V4 szintű együttműködésnek nagy jelentősége van.

Nem döntöttek a krakkói konzulátusról

Csütörtök reggel Bajnai Gordon kétoldalú találkozót folytatott Krakkóban a lengyel házigazdával, Donald Tusk miniszterelnökkel. A találkozón nem volt szó a krakkói magyar főkonzulátus esetleges bezárásáról, ebben az ügyben még nem született döntés. Bajnai Jan Fischer cseh kormányfővel is tartott külön egyeztetést, egyebek mellett a soron következő júniusi EU-csúcs napirendi pontjairól.

A magyar kormányfő a nap folyamán részt vesz és beszédet mond a kommunizmus bukásának 20. évfordulója alkalmából megrendezett állami ünnepségen a krakkói királyi várban. A rendezvényen a kommunizmus alól felszabadult uniós tagállamok kormányfői, illetve Lengyelország volt államfői és miniszterelnökei vannak jelen.

Június 27-én Magyarországon is hasonló, nemzetközi szintű megemlékezést tartanak majd a vasfüggöny lebontásának évfordulója alkalmából, magas rangú külföldi vendégek részvételével.

Ugrás vissza Ugrás vissza...