Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Vályi-Nagy Vilmos az infokommunikációért felelős államtitkár

Cikk:

Áder János köztársasági elnök csütörtökön a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkárává nevezte ki Vályi-Nagy Vilmost, aki eddig helyettes államtitkárként dolgozott a tárcánál. Az infokommunikációs államtitkári poszt Nyitrai Zsolt korábbi államtitkár távozása, 2011 szeptembere óta betöltetlen volt.

Vályi-Nagy Vilmos csütörtöktől a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára. Az okleveles közgazdász és üzemgazdász szakember eddig a területért felelős helyettes államtitkárként dolgozott a tárcánál. Az infokommunikációs államtitkári poszt Nyitrai Zsolt korábbi államtitkár távozása, 2011 szeptembere óta betöltetlen volt.

Vályi-Nagy Vilmos korábban helyettes államtitkárként dolgozott a fejlesztési tárcánál, szintén informatikai területen. 2011 őszétől miniszteri biztosként hat hónapon át koordinálta és felügyelte a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) átszervezésével, hatékonyabbá tételével kapcsolatos feladatokat.

Egy 2012 áprilisában rendezett konferencián fő feladatként jelölte meg a kormányzati informatika konszolidációját, azon belül az informatikai infrastruktúra egységesítését és korszerűsítését. November elején a balatonfüredi Infotér konferencián tartott előadásában arról beszélt, hogy felülvizsgálják azokat az informatikai projekteket, amelyek az eredeti ütemezéshez képest 30 százalékos késében vannak. Az átvilágítás után a gyakorlati hasznot nem hozó, a tárca kritériumainak meg nem felelő projekteket leállítják, a többi mellé pedig mentort jelölnek ki, akinek feladata lesz segíteni a projekt megvalósítását. Vályi-Nagy Vilmos még helyettes államtitkárként jelezte azt is: elképesztő lemaradásban vagyunk az informatikai oktatás területén, ezért egyeztetést kezdenek az oktatási szakállamtitkársággal a számítástechnikai óraszámok növelésére.

MTI

Ugrás vissza Ugrás vissza...