Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Stabilitást ígért a miniszterelnök a vállalkozóknak

Létrehozva: 2003. március 25.
Módosítás: 2003. december 12.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A vállalkozások támogatásával lehet elősegíteni azt a fejlődést, ami szükséges ahhoz, hogy utolérjük az Európai Unió előttünk járó tagállamait - hangsúlyozta a kormányfő a fennállásának 15. évfordulóját ünneplő Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) tisztújító küldöttgyűlésén.
Medgyessy Péter úgy fogalmazott: számára a vállalkozói kör mindig az optimizmust és a jövőbe vetett hitet jelentette. Úgy látja: a kisvállalkozói szektor számos gazdálkodási, működési nehézség ellenére jelentős szerepet tölt be a gazdaságban, s kellően innovatív és rugalmas alkalmazkodással igyekszik a versenyfeltételeknek megfelelni.
Nincs ok félni a csatlakozástól
Medgyessy Péter hangsúlyozta: nincs okunk félni az uniós csatlakozástól. Egyrészt a magyar vállalkozói kör haladó gondolkodása és leleményessége biztosítja a sikeres csatlakozást és helytállást, másrészt Budapesten már ma magasabb az egy főre jutó nemzeti jövedelem, mint az Európai Unió átlaga.
A miniszterelnök kiemelte: olyan gazdasági környezetet akarunk kialakítani, amely stabilitást kínál a már működő és az újonnan induló vállalkozások számára. A kormány érdekelt az adórendszer áttekintésében, valamint a vállalkozásfejlesztés, munkahelyteremtés támogatásában, hiszen ezáltal a magyar gazdaság versenyképessége növekszik. A többletosztalék fizetését eredményező adócsökkentést azonban nem támogatjuk - mondta a miniszterelnök.
Vendégmunkások a szakmunkáshiány pótlására
A magyar képzési rendszer átalakítása kapcsán Medgyessy Péter miniszterelnök elmondta: véleménye szerint nem az a probléma, hogy sok az egyetemet végzett Magyarországon, hanem az, hogy kevés a szakmát tanuló. A miniszterelnök támogatja azt a VOSZ-ötletet, hogy a szakmunkáshiány mérséklésére lehessen nagyobb számban alkalmazni EU-tagországokból érkező vendégmunkásokat Magyarországon.
VOSZ-felajánlás a magyar kultúráért
Demján Sándor, a VOSZ ügyvezető elnöke szólt arról is, hogy a szövetség kezdeményezésére megalapított egy magyar kultúrát támogató díjat, amelyhez személyesen egymilliárd forintot ajánlott fel. A felajánláshoz jelezte csatlakozását Várszegi Gábor , a Fotex Rt. vezérigazgatója és Csányi Sándor , az OTP Rt. vezérigazgatója is. A díj célja a magyar kultúra és a magyarság arculatának megőrzése: 8 kategóriában évente egy-egy 50 ezer euró jutalommal járó kitüntetést osztanak majd.
Ugrás vissza Ugrás vissza...