Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A Földhivatal Online rendszerben 2022. június 10-én pénteken 16:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.

 

MORZSÁK

TARTALOM:Megújította együttműködését az APEH és a VP

Cikk:

A két szervezet tapasztalat- és információcserével segíti egymás munkáját, most pedig megállapodtak abban, hogy 2010. március 31-ig a köztartozások hatékony beszedésének elősegítése érdekében informatikai programot dolgoznak ki.

Megújította együttműködési megállapodását az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH), valamint a Vám- és Pénzügyőrség (VP). A két szervezet 2009-ben együttesen több ezer ellenőrzést végzett, és több százezer adatot adtak át egymás munkájának segítésére. A több éve tartó együttműködés hangsúlyos eleme - a VP Országos Parancsnoksága felderítés-felügyeleti igazgatóságának megalakulására tekintettel - a bűnmegelőzési és biztonsági terület, valamint a korrupciógyanús esetekben kezdeményezett vagyongyarapodási vizsgálatokkal kapcsolatos tapasztalatcsere, és kapcsolattartás szorosabbra fűzése is.

Jogszabályi változások is indokolták a korábbi együttműködési megállapodás felülvizsgálatát, így például az önadózáshoz kapcsolódó engedélyezési feladatokat is átdolgozzák, valamint a hatékonyabb együttműködés érdekében a közös eljárások során kialakított gyakorlati tapasztalatokat átvezetik a megállapodáson.

A két szervezet megállapodott abban, hogy 2010. március 31-ig a köztartozások hatékony beszedésének elősegítése érdekében informatikai programot dolgoznak ki, amely lehetővé teszi, hogy a végrehajtással kapcsolatban valamennyi információt elektronikus úton továbbítsanak.

Ugrás vissza Ugrás vissza...