Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Egyenlő esélyek tábora Zánkán

Létrehozva: 2006. augusztus 18.
Módosítás: 2006. augusztus 18.
Forrás: Magyarország.hu, MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A nyár folyamán mintegy 700 hátrányos helyzetű, fogyatékossággal élő gyerek tölthetett el néhány napot a Zánkai Gyermek- és Ifjúsági Centrumban. Az Egyenlő esélyek táborának idei utolsó gyerekcsoportja augusztus 21-ig nyaral a Balaton partján. 
Csütörtöktől augusztus 21-ig nyaral az Egyenlő esélyek tábor utolsó gyerekcsoportja a Zánkai Gyermek- és Ifjúsági Centrumban. A 10-14 év közötti gyerekeknek kézműves-foglalkozást, gyalogtúrát, filmvetítést, könnyűzenei koncertet, valamint különféle sport- és strandprogramokat állítottak össze a szervezők.  
A megnyitón Ürmös Andor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium roma integrációs főosztályának vezetője elmondta, a tábor kiválóan illeszkedik abba a stratégiába, melyet a szaktárca az esélyegyenlőség megteremtéséért és a hátrányos helyzetű gyerekek integrációjáért dolgozott ki.  
2006-ban június 21. és 25. között 330 fő, júliusban és augusztus 17. és 21. között 370 fő, összesen 700, 10-14 év közötti kisiskolás vesz részt a programokon. A kormány a hátrányos helyzetű, mozgáskorlátozott, valamint autista gyerekek táboroztatására idén 24 millió forintot fordított. A zánkai tábor résztvevői és kísérőik számára a szállás, az étkezés és a programköltségek térítésmentesek. 
Ugrás vissza Ugrás vissza...