Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Kilenc fővárosi zenekar kap 1,4 milliárdot

Létrehozva: 2012. március 21.
Módosítás: 2012. március 21.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Kilenc fővárosi zenekar részesül abból a csaknem 1,4 milliárd forintos összegből, amelyet komolyzenei együttesek rendkívüli támogatására csoportosított át a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI).

 

Réthelyi Miklós miniszter egy hónappal ezelőtt jelentette be, hogy a kormány döntése szerint 1 milliárd 380 millió forintot csoportosítottak át budapesti zenekarok támogatására.
 
A NEFMI Kultúráért Felelős Államtitkársága az MTI érdeklődésére közölte, hogy az összeg nagy részén három zenekar osztozott. A Budapesti Fesztiválzenekar 500 milliót, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar 300 milliót, a Concerto Budapest pedig 480 milliót kapott - utóbbi 180 milliót tartozása fedezésére, működéséhez 300 milliót. A fennmaradó 100 millió forint hat további együttes között oszlik meg: a Duna Szimfonikus Zenekar 10 millió, a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar 15 millió, az Óbudai Danubia Zenekar 15 millió, a MÁV Szimfonikusok 20 millió, a Zuglói Filharmónia Szent István Király Zenekara 30 millió, a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara pedig 10 millió forintot kap.
Ugrás vissza Ugrás vissza...