Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A Pénzügyminisztérium közleménye

Létrehozva: 2003. október 16.
Módosítás: 2004. szeptember 2.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A tegnapi nap folyamán (2003. október 15-én) a Magyar Állam nevében  a pénzügyminiszter és a Biztosítók Együttbiztosítási Csoportjának (a Generali-Providencia Biztosító Rt., az ÁB-AEGON Általános Biztosító Rt., az Allianz Hungária Biztosító Rt., az OTP-Garancia Biztosító Rt. és az Axa Biztosító Rt.) képviselője aláírta az általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosításiról szóló szerződést.

A Kormány rendelet értelmében minden, a Magyar Köztársaság területén állandó lakóhellyel rendelkező 3 és 18 év közötti magyar állampolgár balesetbiztosításban részesül.
A baleset bekövetkeztét követően a biztosított törvényes képviselőjének illetőleg a kedvezményezettjének 30 napon belül el kell juttatnia kárigényét a Biztosítok Együttbiztosítási Csoportját alkotó bármelyik biztosító társaságnak.
A Biztosítók Együttbiztosítási Csoportja a 2003 szeptember 1.  és 2003 október 15. (a szerződés hatályba lépésének napja) között bekövetkezett balesetekre is kifizeti az összeget. Ezt később elszámolja a központi költségvetéssel. Az ezen időszakban történt balesetek esetében a 30 napos bejelentési idő október 15-én kezdődik.

2003. október 16.

Pénzügyminisztérium Sajtó

Ugrás vissza Ugrás vissza...