Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Terták Elemér lesz a pénzügyminisztérium közigazgatási államtitkára

Létrehozva: 2003. november 5.
Módosítás: 2004. szeptember 2.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

December 15-től dr. Terták Elemér tölti be a Pénzügyminisztérium közigazgatási államtitkárának posztját.

Dr. Terták Elemér 2002 december 1-én helyettes államtitkárként távozott a Pénzügyminisztériumból, hogy rövid kitérőt tegyen a magánszférában. Dr. Terták Elemér 1977 és 1982 között dolgozott első ízben a Pénzügyminisztériumban a Nemzetközi Pénzügyek Főosztályán. 1982-től az Országos Tervhivatalban a Nemzetközi Együttműködési Főcsoportban, majd két évig a Külkereskedelmi Minisztériumban dolgozott.

1988-89-ben a Magyar Hitelbank Rt. ügyvezető igazgatója volt, innen ült át az Általános Vállalkozási Bank Rt. vezérigazgatói székébe, ahol az igazgatóság elnökének is megválasztották. 1990-től 1992-ig elnök vezérigazgatóként irányította az Országos Takarékpénztár és Kereskedelmi Bank Rt.-t. Ezután ügyvezetői igazgatói posztot töltött be az Országos Betétbiztosítási Alapnál, majd 6 évig vezérigazgatóként és az igazgatóság alelnökeként vezette a Daewoo Bank (Magyarország) Rt.-t, hogy azután 2001-ben helyettes államtitkárként térjen vissza a Pénzügyminisztériumba.

Dr. Terták Elemér a Budapesti Közgazdaságtudományi egyetemen végzett 1978-ban. Doktori disszertációját ugyanitt védte meg 1996-ban.

Ugrás vissza Ugrás vissza...