Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Gyurcsány Ferenc Hamid Karzai afgán elnökkel találkozott

Létrehozva: 2008. április 4.
Módosítás: 2008. április 6.
Forrás: Miniszterelnöki Hivatal

Ugrás a cikkre...

PiktogramCímkék

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Miniszterelnöki Hivatal
Kormányszóvivői Iroda
2008. április 4.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a mai napon találkozott Hamid Karzai afgán elnökkel, aki a bukaresti NATO-csúcstalálkozót követően látogatott Budapestre.

A miniszterelnök és Hamid Karzai, afgán elnök a félórás munkamegbeszélés keretében értékelte a Szövetség afganisztáni szerepvállalásával kapcsolatos fejleményeket, illetve kiemelték az újjáépítési folyamat erősítése érdekében tett további tagállami vállalások fontosságát.

Gyurcsány Ferenc megerősítette, hogy hazánk újabb hozzájárulásokkal növeli jelenlétét Afganisztánban, illetve hangsúlyozta, hogy a magyar szerepvállalás sikerességéhez elengedhetetlen az afgán központi és helyi hatóságok támogatása és együttműködése. A magyar miniszterelnök a megbeszélés során szorgalmazta, hogy az afgán nemzeti hadsereg mielőbb kezdje meg egységeinek telepítését a hazánk által felügyelt Baglán tartományba. A miniszterelnök mindehhez Karzai elnök támogatását kérte.

Karzai elnök hangsúlyozta, hogy Afganisztán szívesen venné több külföldi, köztük magyar befektető részvételét az ország újjáépítésében, illetve örömmel vennék, ha több afgán diák tanulhatna Magyarországon.

Ugrás vissza Ugrás vissza...