Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Az ombudsman belső vizsgálatot indított

Létrehozva: 2014. szeptember 24.
Módosítás: 2014. szeptember 24.
Forrás: Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az alapvető jogok biztosa, Dr. Székely László belső vizsgálatot rendelt el azután, hogy  Magyar Nemzet 2014. szeptember 19-i számában megjelent "A TASZ irányítja a hivatalt" című cikk. A vizsgálat első megállapítása szerint a levél a Hivatal zárt levelező rendszeréből származik, azon sem feladóként, sem címzettként nem szerepel a TASZ. A levél az ügy előadója és hivatali vezetői között, a jelentés tervezetének előkészítése során készült és ismeretlen módon került a Magyar Nemzet birtokába.

A Magyar Nemzet címlapján a címzettek és a feladó nevének kitakarásával másolatban közölt elektronikus levéllel, valamint az ahhoz fűzött feltételezésekkel a lap azt a hamis látszatot keltette, mintha az az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának munkatársai és a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet közötti levélváltás dokumentuma volna.

Az alapvető jogok biztosa mindezek mellett sajnálattal állapítja meg, hogy a lap nagyobb jelentőséget tulajdonít a Hivatal munkatársai egymás közti, belső levelezésének, mint a Kormány és a Nemzeti Drogstratégia által is támogatott tűcsereprogram sorsának.
A Budapest Józsefvárosi tűcsereprogram megszűnésének hírével kapcsolatban a biztos a kerület polgármesterét olyan kompromisszumos megoldás kidolgozására kérte, amely figyelembe veszi minden érintett, különösen a helyi lakosok és az ellátott intravénás szerhasználók érdekeit.

Egy ilyen megoldásnak oly módon kell biztosítania a kerületben lakók egészséges környezethez való jogának érvényesülését, hogy ne vezessen a kritikus helyzetben lévő, egészségügyi és szociális szempontból egyaránt rendkívül kiszolgáltatott drogbetegek egészséghez való alkotmányos jogának ellehetetlenüléséhez, egyúttal hatékony megoldást jelentsen a drogszemét begyűjtésének megszervezésére. 

Ugrás vissza Ugrás vissza...