Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Polgár Péter az APEH új elnökhelyettese

Létrehozva: 2007. január 4.
Módosítás: 2007. január 4.
Forrás: Pénzügyminisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Pénzügyminisztérium
Sajtóiroda
Budapest, 2007. január 4.

Január elsejétől Dr. Szikora Jánosnak, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal elnökének javaslatára Dr. Veres János pénzügyminiszter Polgár Pétert, az adóhivatal elnökhelyettesének nevezte ki.

Polgár Péter korábban az APEH informatikai területének (SZTADI) vezetője volt. Az új elnökhelyettes továbbra is felelős az APEH informatikai területéért, amelynek feladatai az idén nagymértékben megnövekedtek, és emellett felügyeli az adóeljárási és adójogi szakterületek munkáját.

Dr. Juhász István szintén január elsejétől az egyik legjelentősebb APEH igazgatóság első számú vezetője lett. Az igazgatóságnak - amely felelős azért, hogy az éves adóbevételek 40-45 százaléka időben, rendben befolyjon - a munkája számottevően bővül. Illetékessége januártól kiterjed az egész országra, míg korábban csak a főváros és a pest megyei kiemelt adózók ellenőrzését végezte. Ezen túl az igazgatóság a felelős a meghatározó ügyek központosított ellenőrzéséért is.

Juhász István korábban a Pénzügyminisztériumban az adóreformmal kapcsolatos szakmai munkálatokban töltött be vezető pozíciót, majd mintegy két évig az APEH elnökhelyettese volt.

Ugrás vissza Ugrás vissza...