Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Tájékoztató magánszemély levelezési címének bejelentéséről

Létrehozva: 2007. május 11.
Módosítás: 2007. május 15.
Forrás: Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal
Budapest, 2007. május 11.

Az állami adóhatóság az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (továbbiakban Art.) 16. § (3) bekezdés f) pontja alapján magánszemély részére levelezési cím bejelentésére a 07T342. számú bejelentőlapot rendszeresítette. A bejelentőlap kereskedelmi forgalomban nem kapható, kizárólag az APEH internetes honlapjáról tölthető le. A nyomtatvány kitöltéséhez az állami adóhatóság kitöltési útmutatót készített, melyet célszerű a kitöltés előtt figyelmesen elolvasni. A nyomtatvány kizárólag papír alapon nyújtható be az illetékes elsőfokú állami adóhatósághoz 1 példányban.

A bejelentőlapot annak a magánszemély adózónak (aki adószámmal és/vagy adóazonosító jellel rendelkezik) kell kiállítani, akinek levelezési címe eltér egyéni vállalkozó esetében székhelyétől, telephelyétől, egyéni vállalkozónak nem minősülő, de adószámmal rendelkező, valamint az adószámmal nem rendelkező magánszemély esetében a személyazonosságát igazoló okmányban szereplő állandó lakóhelyétől vagy (állandó lakcím hiányában) tartózkodási helyétől. A levelezési cím megváltozását az Art. 23. § (1)-(2) bekezdése alapján, annak bekövetkezésétől számított 15 napon belül kell bejelentenie.

A bejelentőlapon szereplő levelezési cím felülírja az adóhatóság nyilvántartásában a korábban bejelentett levelezési címet!

Az adóhatóság illetékességét, ha az adózó magánszemélyként jelenti be levelezési címét, akkor állandó lakóhelye, ennek hiányában ideiglenes lakóhelye vagy szokásos tartózkodási helye, ha egyéni vállalkozó magánszemélyként jelenti be, székhelye/telephelye határozza meg.

Ugrás vissza Ugrás vissza...