Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Összehangolt ellenőrzés a Józsefvárosi piacon

Létrehozva: 2007. november 30.
Módosítás: 2007. november 30.
Forrás: Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal
2007. november 30.

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal valamint a Vám- és Pénzügyőrség, a Kormány által bejelentett „Csillagszóró hadművelet" keretein belül csütörtökön összehangolt ellenőrzést végzett a Józsefvárosi piacon, Budapesten. Az akció során az APEH munkatársai 32 ellenőrzést végeztek. 16 esetben a nyugtaadási kötelezettség teljesítését, 16 esetben az áruk eredetét vizsgálták az adóellenőrök.

Az akció célja az ebben az időszakban megnövekedett forgalmat lebonyolító kereskedők fokozott ellenőrzése, a visszaélések visszaszorítása volt. A helyszínek előzetes, illetve vizsgálat ideje alatti biztosításáról a VP munkatárai gondoskodtak.

Bizonylatadási kötelezettségének 10 adózó nem tett eleget, további 2 vállalkozó nem megfelelő nyugtát bocsátott ki az értékesítést követően. Ebből 6 adózónál egyáltalán nem volt nyugtaadásra alkalmas bizonylat (nyugtatömb).

Az áruk beszerzési bizonylatait 14 adózó nem tudta a jogszabályoknak megfelelően, a helyszínen az adóhatóság rendelkezésére bocsátani, ezért esetükben az ellenőrzések tovább folytatódnak.

Három esetben fordult elő, hogy az ellenőrzés megkezdése után az eladók megpróbálták elhagyni a helyszínt, amit a VP munkatársai akadályoztak meg. Általános tapasztalat, hogy nem sokkal az akció megkezdése után több pavilon bezárt, az adózók szüneteltették az árusítást.

Egy értékesítést végző külföldi állampolgár sem tartózkodási, sem munkavállalói engedéllyel nem rendelkezett. Az eddigi adatok alapján valószínűsíthető, hogy bejelentés nélkül végzett gazdasági tevékenységet.

A nyugtaadási kötelezettségüket megszegő adózók terhére mintegy 1,2 millió forint mulasztási bírság kiszabása, az árueredet vizsgálatok lezárása után további szankciók várhatók.

Ugrás vissza Ugrás vissza...