Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Ellenőrzések határok nélkül

Létrehozva: 2008. március 6.
Módosítás: 2008. március 6.
Forrás: Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal
Budapest, 2008. március 6.

A „Visegrádi Négyek" és Szlovénia adóhivatalai között meglévő szoros együttműködés a közeljövőben tovább erősödhet. Az érintett országok hivatalai - egymás folyamatos tájékoztatásával - egyre intenzívebben kapcsolódnak be a határokon átnyúló üzleti és kereskedelmi kapcsolatok ellenőrzésébe.

Az öt ország szervezetei közötti hatékonyabb együttműködést segíti elő adóhivatali vezetők első informális találkozója, amelyre a szlovák adóhivatal vezetőjének kezdeményezésére került sor március 3-4-én Pozsonyban.

Az ülés célja az érintett országok adóigazgatási fejlesztési irányainak és szervezeti megoldásainak kölcsönös ismertetése volt. A találkozó eredményeképpen az egyes adóhivatalokat irányító vezetők betekintést nyerhettek egymás jelenlegi működési feltételeibe, valamint stratégiai fejlesztési törekvéseibe.

A vezetők megállapodtak abban is, hogy a jövőben is rendszeresen találkoznak a térség adóhivatalainak nemzetközi szempontból fontos munkájának összehangolása érdekében.

A találkozóval egyidejűleg többoldalú ellenőrzési egyeztető ülés zajlott - a szintén szlovákiai Donovaly-ban - az APEH Kiemelt Adózók Igazgatósága és a Közép Magyarországi Regionális Igazgatósága adóellenőreinek részvételével.

Ugrás vissza Ugrás vissza...