Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Megújul az APEH honlapja, személyes adónaptár az adózók segítésére

Létrehozva: 2008. augusztus 28.
Módosítás: 2008. augusztus 28.
Forrás: Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal
2008. 08. 28.

Folytatja szolgáltatásainak bővítését, a megújulást, és az ügyfélbarát, az adózókat segítő tevékenységét az Adó-és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal. Az elmúlt évben indult bevallás korszerűsítést követően az adóhivatal személyes adónaptárral segíti az adózókat. Ezzel egyidejűleg szeptember 1-jétől új színben, új arculattal, az adózók számára korszerűbb, kezelhetőbb formában jelenik meg a világhálón az adóhatóság.

A személyes adónaptár abban segíti az adózókat, hogy bevallási kötelezettségüknek egyszerűbben, könnyebben tudjanak eleget tenni. A program több hónapig készült - mivel több száz logikai feltételnek is eleget kell tennie - s a hivatal már több mint egy hónapja teszteli az új rendszert. A tesztelésben adószakértők és adótanácsadók is közreműködtek, s így szélesebb szakmai egyeztetés alapján állhatott össze a rendszer.

Az APEH logója

A személyes adónaptárt úgy alakították ki a szakemberek, hogy a magánszemélyek, vállalkozások adózással kapcsolatos kérdésekre adott válaszaikkal egyedileg álljon össze az adónaptár. A rendszer menüjében kérdésekre kell választ adni, amelyhez a program segítséget nyújt. A válaszok alapján a program eljuttatja az adózóra vonatkozó bevallások listáját nyomtatványszámokkal, az azokra vonatkozó benyújtási és fizetési határidőkkel.

A személyes adónaptár kétféleképpen vehető igénybe:

  • Anonim felhasználóként az adóhivatal honlapján (de e-mail cím szükséges, hogy a rendszer üzenetet tudjon közvetíteni)
  • Ügyfélkapun regisztrált felhasználóként. Ha valaki az Ügyfélkapu rendszerét használja, a különféle adózási, bevallási határidők lejárta előtt figyelmeztető e-mailt kap, illetve a rendszer az előállított személyes adónaptárakat megőrzi, így azokat a felhasználó a későbbiekben bármikor megtekintheti. (Felhívjuk a figyelmet, hogy ezt a szolgáltatást legkésőbb szeptember 10-étől lehet igénybe venni.)

A személyes adónaptár már a megújult APEH-honlapon lesz elérhető. Az APEH honlapjának megújítását, a tartalmi változtatásokat szakmai megfontolások is indokolták. Új helyen látható például az adózási határidőkre figyelmeztető rész, a web-felület színárnyalatában az APEH új arculatához illeszkedő színek jelennek meg, azaz a bordó és a szürke, s a főlap felső harmadában Budapest látképe az aktuális napszaknak megfelelően hatóránként változik.

Az adóhivatal megújuló honlapjának másik érdekessége a gyakran ismétlődő kérdések menüpont. Itt az APEH-hez érkezett gyakori kérdésekre adott válaszok találhatók, amelyek megkönnyíthetik a továbblépést egy-egy ügyben.

Az állami adóhatóság honlapja - ami a hazai web-felületek között a leggyakrabban látogatott oldalak között szerepel, idén például már több mint 12 millióan kattintottak hosszabb-rövidebb időre a felületre - továbbra is hozzáférhető és használható a gyengén látók, vagy vakon élő emberek számára.

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal ezúton jelzi, hogy az átállás alatt a www.apeh.hu internetes portál elérhető bár az ez idő alatt új információk nem kerülnek fel a honlapra.

Ugrás vissza Ugrás vissza...