Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Új vezető az Ellenőrzési Főosztály élén

Létrehozva: 2008. szeptember 30.
Módosítás: 2008. szeptember 30.
Forrás: Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal
2008. 09. 30.

Október 1-jétől Sibinger Márta, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Szerencsejáték Felügyeleti Főosztályának korábbi vezetője tölti be az APEH Központi Hivatal Ellenőrzési Főosztályának vezetői tisztségét. Elődje, Hajdu Miklósné már idén januárban szeretett volna nyugdíjba vonulni, de az APEH elnökének kérésére az új feladatok miatt maradt. Hajdu Miklósné január elsejéig még elnöki tanácsadóként segíti Sibinger Mártát a jövő évi ellenőrzési terv kidolgozásában.

A „régi-új" főosztályvezető, egy évtizeddel ezelőtt, (1997-től 1999-ig) már ellátta ezt a tisztséget, 1999 óta a Szerencsejáték Felügyelet elnöke, majd a 2007. január 1-jével az APEH-be integrálódott Szerencsejáték Felügyeleti Főosztály vezetője volt. Elődje, Hajdu Miklósné 2005. április 1-jétől irányította a Központi Hivatal Ellenőrzési Főosztályát.   

Hajdu Miklósné, a most nyugdíjba vonuló főosztályvezető 1987. június 1-jén került a Pénzügyminisztérium Ellenőrzési Főigazgatóságához, főmunkatársi munkakörbe. 1992. január 1-jével a Hivatal Ellenőrzési és Hatósági Főosztály Ellenőrzés II. Osztályának vezetésével bízták meg. Részt vett a pénztárgép és taxaméter használatát, a velük kapcsolatos előírásokat tartalmazó jogszabály-tervezet előkészítésében. 1993. február 1-jén az APEH Központi Hivatala Operatív Főosztályának vezetője lett. 1996. februárjától elnöki biztosként koordinálta az APEH újonnan, a fővárosban létrehozott igazgatóságainak munkáját.  2005. április 1-jével megbízták a Központi Hivatal Ellenőrzési Főosztályának főosztályvezetői teendőinek ellátásával. Szakmai munkáját több magas rangú kitüntetéssel is elismerték.

Sibinger Márta 1974-ben a Pest Megyei Tanács VB Váci Járási Hivatal közgazdasági főelőadójaként kezdte pályafutását. 1978-tól az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal jogelődeinél, majd az APEH-ben dolgozott. 1991 és 1995 között a Szerencsejáték Felügyelet felügyeleti főosztályvezetője majd elnökhelyettese lett. Ezt követően több pénzintézetnél töltött be magas beosztást. 1997 és 1999 között az APEH Központi Hivatalában ellenőrzési főosztályvezetőként tevékenykedett majd a Szerencsejáték Felügyelet elnökévé nevezték ki. 2007 január elsejétől - amikor a területet integrálták az állami adóhatóságba - a Szerencsejáték Felügyeleti Főosztály vezetője lett. Az üzemgazdásznak egyébként okleveles könyvvizsgálói és számviteli törvény oktatói képesítése is van, valamint adószakértői engedélyt is szerzett.

Ugrás vissza Ugrás vissza...