Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:RangAdó – Pénteken már csak a legjobb négy verseng

Létrehozva: 2009. április 23.
Módosítás: 2009. április 23.
Forrás: Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal
2009. április 23.


Lezajlott a RangAdó országos döntőjének első fordulója, így pénteken már csak a legjobb négy csapat verseng egymással. A végső megmérettetésben a a budapesti „72's cölöpöques” csapat, az egri „SZEGek”, a győri „Vilinoá”, és a bonyhádi „The Company” száll ringbe. Az APEH középiskolások számára indított országos vetélkedőjének döntője kétfordulós, a csütörtöki első fordulóban – amit a Kiemelt Adózók Igazgatóságán rendeztek – 7 csapat, a 7 régió egy-egy győztese mérkőzött meg. A pénteki második fordulóban már a 4 legjobb csapat között dől el a végső sorrend, amit az MTV rögzít, és az m1-es csatornáján szombat délután sugároz.

A RangAdó-ra országosan 194 iskola 664 csapata nevezett be, csapatonként 5-5 fővel. A csapatok 3 internetes fordulóban vettek részt, majd a legeredményesebbek regionális fordulókban mérték össze tudásukat, ahonnan régiónként 1-1 csapat került be a vetélkedő országos döntőjébe.

Az APEH első alkalommal meghirdetett országos középiskolai vetélkedőjének a célja az volt, hogy bővítse a középiskolások adózási ismereteit, megismertessen adózástörténeti érdekességeket, napjaink alapvető adózási tudnivalóit, így például a magyar adórendszer felépítését, a kiemelt adónemeket, az adózók jogait és kötelességeit, valamint magát az adóhivatalt.

A pénteki végső döntő – amelyet az MTV 1-2. Stúdiójában rendeznek – feladatainak kivitelezésében sztárvendégek is közreműködnek a csapatok oldalán. A diákokat segíti majd a szereplésben Csányi Sándor, Fenyő Iván, Kovács Patrícia és Stefanovics Angéla színművész. Az utolsó megmérettetést Szántó Dávid, az MTV riportere vezényli le.

Az országos döntő második fordulójának teljesítményét négytagú zsűri értékeli. A bírálóbizottság tagja: Szikora János, az APEH elnöke, Veres János és Kupa Mihály volt pénzügyminiszterek, és Palócz Éva, a Kopint –Tárki Konjunktúrakutató Intézet ZRT. vezérigazgatója.

Ugrás vissza Ugrás vissza...