Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Nem az APEH kért adatokat gyerekektől

Cikk:

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal
2009.06.08.


Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal visszautasít minden olyan „összemosást”, vagy csúsztatást, ami azt sugallja, hogy az adóhatóságnak bármi köze lenne azokhoz a nyilatkozatokhoz, amelyeket diákokkal töltettek ki egyes iskolák.

A Vas Népe hétfői számában megjelent cikk szerint több szombathelyi általános iskolában a kompetenciaméréssel egy időben „APEH nyilatkozathoz” hasonló kérdőívet töltettek ki a tanulókkal, és ez felháborodást váltott ki a szülők körében. Már a Vas Népe által megkérdezett iskolaigazgatók elmondták: a kérdőívvel a gyerekek szociális hátterét akarták felmérni, és nem volt kötelező a kitöltése, illetve a gyerekek haza is vihették azt, és otthon a szülőkkel válaszolhattak a kérdésekre.

Az APEH csak törvényi felhatalmazással, jogszabályok szerint jár el, nem végeztet és nem végez a Vas Népében megjelent esethez hasonló felméréseket. Az állami adóhatóság ezért visszautasítja azokat a feltételezéseket, amelyek a nap folyamán több online médium felületén akár csak a címadásban is megjelentek, és azt sugallják, hogy az APEH-nak bármi köze lenne a szombathelyi esetekhez.

Ugrás vissza Ugrás vissza...