Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:APEH: Folytatódik a RangAdó vetélkedő

Létrehozva: 2009. október 12.
Módosítás: 2009. október 12.
Forrás: Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal
2009.10.12.


Ezekben a napokban kapják kézhez a középiskolák igazgatói az APEH elnökének levelét. Dr. Szikora János azt kéri az intézményvezetőktől, hogy a fiatalok adótudatosságra nevelését, oktatását segítő vetélkedőn második alkalommal is minél nagyobb számban vegyenek részt.

A tavalyi első versengésre 194 iskola 664 csapata nevezett. A három internetes forduló, majd a regionális döntők után április végén a televízió nyilvánossága előtt dőlt el, hogy az egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium „SZEGek” csapata nyerte a fiatalok adózási ismereteiről szóló vetélkedést. A legjobb négy csatáját ugyanis a MTV m1-es csatornája közvetítette.

A vetélkedő ezúttal is hasonló rendszerben - vagyis három internetes forduló után - zajlik majd, amit regionális döntők, illetve az országos megmérettetés követ. Továbbra is középiskolák 5 fős csapatainak jelentkezését várja az állami adóhatóság. A nyertesek pedig most is értékes díjakban reménykedhetnek.

A 2. RangAdó vetélkedőre november 2-6. között lehet nevezni az interneten és az első három forduló is a világhálón zajlik.

A játékszabály, a nevezéssel és részvétellel kapcsolatos tudnivalók a www.apeh.hu/rangado weboldalon lesznek megtalálhatóak, ahol a fiatalok adótudatosságra nevelését szolgáló vetélkedő ideje alatt folyamatosam elérhetőek lesznek a verseny egyéb információi is.

Ugrás vissza Ugrás vissza...