Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Együttműködési megállapodást kötött az APEH és a Corvinus Egyetem

Cikk:

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal
2009. 10. 13.


Együttműködési megállapodást kötött 2009. október 13-án a Budapesti Corvinus Egyetem és az APEH, az adótudatosság, a társadalom adózási ismereteinek bővítését, az adószakma elismertségét növelő képzési és szakmai programok közös megvalósítására. A határozatlan időre szóló megállapodást dr. Szikora János APEH elnök és dr. Mészáros Tamás rektor írta alá.

Az APEH és a Budapesti Corvinus Egyetem közötti megállapodás célja, hogy az Egyetem képzési és tudományos tapasztalatai közvetlenül is hasznosuljanak az adóhivatali munka során, ugyanakkor az APEH rendelkezésére álló adótitoknak nem minősülő közérdekű adatokat az egyetem kutatási feladatainak teljesítéséhez felhasználhassa.

A Budapesti Corvinus Egyetem vállalta, hogy képzési programjainak kialakítása során figyelembe veszi az APEH igényeinek megfelelő szakember ellátás minőségi követelményeit, valamint tantervi programjainak kialakításánál a gazdasági szféra adóismereteinek javítására törekszik.

Az APEH - külön megállapodás keretében - kötelező szakmai gyakorlatra fogadja az egyetem hallgatóit, továbbá témát és konzulenst biztosít diplomamunka, illetve szakdolgozat készítéséhez. A megállapodás a szakmai tudományos konferenciákon való részvételre is lehetőséget biztosít, illetve közösen kezdeményeznek, szerveznek ilyen rendezvényeket.

Az együttműködéstől a társadalom adózási ismereteinek bővítését, adótudatosságának és az adószakma elismertségének növelését várják az együttműködő felek.

Ugrás vissza Ugrás vissza...