Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Egyszerűbb lett az elektronikus bevallások beküldése

Cikk:

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal
2010.01.13.


Egyszerűbb lett az elektronikus adóbevallások beküldése, „feladása” annak a programfejlesztésnek köszönhetően, amely a közelmúltban zárult le az APEH és a MEH közös munkájában. Ezentúl, az általános nyomtatványkitöltő program (ÁNYK) új verziójának használatával már közvetlenül, a böngésző program használata nélkül is beküldhető a kész nyomtatvány az Ügyfélkapun keresztül.

Ha az elektronikus bevallási rendszerben egy megnyitott, küldésre megjelölt nyomtatványt szeretne az ügyfél feladni, akkor a "Kapcsolat az Ügyfélkapuval..." menüből a "Nyomtatvány közvetlen beküldése az Ügyfélkapun keresztül" menüpontot választva, az Ügyfélkapu bejelentkezési adatok megadása után a program automatikusan elvégzi a nyomtatvány beküldését.

A fejlesztésnek köszönhetően a küldésre megjelölt állományok csoportos beküldése is lehetővé vált. Ehhez a módszerhez az Adatok menüpontban a Csoportos beküldés az Ügyfélkapun keresztül menüpontot kell választani.

Fontos megjegyezni, hogy az azonosításra megadott adatok mindaddig érvényesek mindkét esetben, amíg a nyomtatványkitöltő programból ki nem lép a felhasználó.

Az új kitöltő programról részletesebb információ az APEH honlapján (www.apeh.hu ) elhelyezett „Információk az Általános nyomtatványkitöltőhöz ” című tájékoztató anyagban található.

Ugrás vissza Ugrás vissza...