Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Helyi iparűzési adóelőleg: téves befizetések is történtek

Létrehozva: 2010. március 17.
Módosítás: 2010. március 30.
Forrás: Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal
2010.03.17.


Még az önkormányzati adóhatósághoz kellett teljesíteni a 2010. március 15-én esedékes helyi iparűzési adóelőleg kötelezettséget az állandó telephelyhez kötött tevékenységet folytató adózóknak az önkormányzat által kibocsátott fizetési meghagyás alapján.

Azok az adózók, akik az APEH-hoz fizettek be helyi iparűzési adóelőleget az elmúlt napokban, rosszul jártak el. Az APEH azonban a tévesen befizetett összegeket csak kérelemre tudja visszautalni azon adózók részére, akik nem a helyi önkormányzat felé teljesítették a március 15-ével esedékes befizetéseket. A tévesen befizetett összeg visszautalását az adózó 1017. számú kérelem benyújtásával kezdeményezheti az APEH-nál.

Felhívjuk az adózók figyelmét, hogy a kért visszautalást abban az esetben teljesíti az állami adóhatóság, ha az adózónak nincs az APEH-nál nyilvántartott köztartozása.

A március 15-én fizetendő előlegen túl az állandó telephelyhez kötött tevékenységet folytató adózóknak a 2009. évről szóló bevallást, és az adókülönbözet elszámolását is 2010. május 31-ig az önkormányzati adóhatóság felé kell teljesíteni.

A 2010. szeptember 15-én határidős adóelőleget viszont már az állami adóhatósághoz kell befizetni, és a 2010. évi feltöltési kötelezettséget, annak bevallásával (1046) együtt szintén az állami adóhatóság felé kell teljesíteni 2010. december 20-ig.

Ugrás vissza Ugrás vissza...