Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:APEH: Hogyan juthatunk szja-bevallási egységcsomaghoz?

Cikk:

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal
2010. 03. 31.


Egyre többen keresik meg az adóhivatalt, hogy hogyan szerezhetik be a bevallási kötelezettségük teljesítéséhez szükséges nyomtatványt. Az adóhivatal januárban valamennyi adózónak, aki az elmúlt évben saját maga nyújtott be a személyi jövedelemadó bevallást már postázta a kötelezettség teljesítéséhez szükséges nyomtatványokat.

Azok az adózók, akik mégsem kapták meg adócsomagjukat a következő módon szerezhetik be a szükséges nyomtatványt:

A kötelezettség teljesítéséhez szükséges programok az APEH internetes honlapjáról (www.apeh.hu) ingyenesen letölthetők, melyek lehetőséget adnak arra, hogy a letöltött nyomtatványt a kitöltés után kinyomtatva beküldjék az adóhivatalba. A kitöltéshez először az ÁNYK-AbevJava keretprogram letöltése szükséges, ezt követően pedig a 0953-as bevallás kitöltő programja. Amennyiben elektronikus aláírásra regisztráltatták magukat az okmányirodában, adóhivatalban vagy elektronikus bevallás benyújtására jogosult személynek meghatalmazást adtak elektronikus úton is továbbíthatják a bevallást.

Akik internetes hozzáféréssel nem rendelkeznek vagy nem kaptak a tömeges postázás során egység csomagot azok az adóhivatal ügyfélszolgálatain térítésmentesen kérhetik a kötelezettség teljesítéséhez szükséges 0953-as nyomtatványt.

A bevallások benyújtásával kapcsolatos további kérdésekre a 06-40-42-42-42-es telefonszámon felkészült munkatársak adnak tájékoztatást az adózók részére, illetve az APEH regionális igazgatóságainak központi ügyfélszolgálatain található internetes gépen elkészíthetik és ki is nyomtathatják bevallásukat.

A személyi jövedelemadó bevallások benyújtási határideje (egyéni vállalkozók és ÁFA fizetésre kötelezett magánszemélyek kivételével) 2010. május 20.

Ugrás vissza Ugrás vissza...