Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Az APEH is készül az ünnepekre

Létrehozva: 2010. december 13.
Módosítás: 2010. december 13.
Forrás: Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal
Közép-magyarországi Regionális Főigazgatóság
2010.12.13.


Az állami adóhatóság a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan idén is központi akciókat tart decemberben, a karácsonyi és szilveszteri ünnepek környékén.

Az APEH Közép-magyarországi Regionális Főigazgatóság fővárosi és megyei igazgatóságainak adóellenőrei a társhatóságokkal  együtt végeznek ellenőrzéseket az év végén. Az akcióban az Országos Munkaügyi és Munkavédelmi Főfelügyelőség, a Vám- és Pénzügyőrség és a BRFK, a Pest megyei, valamint a kerületi rendőrkapitányságok vesznek részt. Az ellenőrök elsősorban a piacokon, az állandó és szezonális vásárokon, közterületeken fenyőfát forgalmazóknál, a budapesti bevásárlóközpontokban, továbbá a vidéki üzletközpontokban vizsgálják az adókötelezettségek és az adózási jogszabályok betartását. A hatóságok munkatársai ellenőrzéseik során kiemelt figyelmet fordítanak a különböző helyszíneken árusítók és a foglalkoztatottak jogviszonyának szabályszerűségére, a nyugta- és számlaadási kötelezettség betartására, valamint a nyilvántartások vezetésére. Az akcióban a vendéglátó egységeket is vizsgálják az ellenőrök.
 

Ugrás vissza Ugrás vissza...