Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Konzultáció a kormányzati szervek kommunikációjáról

Létrehozva: 2005. február 22.
Módosítás: 2005. február 22.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

PiktogramCímkék

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal
2005. február 22.

Szakmai kihívás a kormányzati kommunikáció területén a közérdekű és politikai témák megfelelő arányának és színvonalas megjelenítésének biztosítása - fogalmazta meg Braun Róbert a MeH politikai főtanácsadója a szakterület szakmai kihívását.

A közkommunikáció sikere kulcs a politikai kommunikáció sikeréhez a nemzetközi tapasztalatok szerint.

A közszféra és a PR szakma piaci viszonya rendeződni látszik, bár a választások közeledése mindig hat e területre, állapították meg a résztvevők.

Eltűntek a negatív hírek a kommunikációs megbízásokkal kapcsolatban, amit kedvezőnek ítéltek meg a hozzászólók. Érzékeny kérdés azért továbbra is a PR területen a szakmai cégek felkérése, ezért a Közkommunikációs kódex elfogadása segítené a közös elvárható szabályok betartását.

A Magyar PR Szövetség közigazgatási tagozatának február közepén az APEH székházában tartott rendezvényén 18 országos hatáskörű szerv és minisztérium sajtó kommunikációs, PR területen dolgozó vezetője vett részt, akiket dr. Király László György, az APEH leköszönő elnöke köszöntött a találkozó elején.

Az aktív eszmecsere résztvevői fontosnak tartották a kommunikált adatok egyezőségének biztosítását, a magas PR értékű események és programok közös naptár révén történő összehangolását, a kapcsolódó szakterületek együttműködésének megteremtését. Az egyes országos intézmények munkájáról alkotott közvélekedés megismerésére közös kutatások indítása hatékony módszer lehet a PR tevékenység javítására, összegezte a legfontosabb gondolatokat Nagy József tagozatvezető, az APEH Titkársági főosztályának vezetője.

Ugrás vissza Ugrás vissza...