Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Megújul az APEH idegen nyelvű honlapja

Cikk:

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal
2008. 02. 05.


Megújult és új szolgáltatásokkal bővült az Adó – és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal idegen nyelvű honlapja. Az adóhatóság folyamatosan gyűjti a felhasználók igényeit, és a lehető legteljesebb körű és legjobb minőségű színvonal elérése érdekében bővíti és fejleszti internetes szolgáltatásainak körét. Ennek érdekében mától az angol mellett német és francia nyelven is elérhetőek az információk, szolgáltatások.

Az APEH a közelmúltban egy részletes felmérést végzett, melyből kiderült, hogy az idegen nyelvű honlapjának látogatottsága igen nagy, és nem csak Európából, hanem Észak és Dél-Amerikából, sőt Ázsiából és a Csendes óceáni térségből is vannak rendszeres látogatói a weboldalnak.  
Az idegen nyelvű honlapot elsősorban külföldi cégek, érdeklődő üzleti befektetők, Magyarországon élő és adózó, illetve belföldön nem letelepedett, de itt adózó külföldiek és nem utolsó sorban például diplomaták keresik fel.

A megújult honlapokkal az Adóhatóság elsődleges célja, hogy az eddiginél több információhoz közvetlenül jussanak, akiknek külföldiként adóügyei keletkeznek Magyarországon. Az interneten ezért az érintettek már nem csak a magyar adórendszerrel kapcsolatos általános információkról tájékozódhatnak, hanem a külföldieket érintő speciális szabályokról, ügyintézési folyamatokról is útbaigazítást kaphatnak. Új szolgáltatás például az is, hogy a magyar nyelvű honlaphoz hasonlóan, angol, francia és német nyelven is elérhetőek az APEH úgynevezett „feketelistái”. Vagyis a külföldieket is arra bíztatjuk, tájékozódjanak üzletkötés előtt a leendő partnerükről, van-e adótartozása, nem áll-e végrehajtás alatt, nincs-e felfüggesztve az adószáma.

Az idegen nyelvű oldalakon ezen kívül még publikációk, valamint eredményeink is hozzáférhetőek mától.

A megújult honlapok elindításával a munka még korántsem fejeződik be, hisz az APEH a jövőben is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy alkalmazkodva az új kihívásokhoz, igényekhez a külföldi cégek és személyek számára nyújtott szolgáltatásait továbbra is folyamatosan bővítse és fejlessze.

Ugrás vissza Ugrás vissza...