Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Az ICSSZEM részvétele az ARC plakátkiállításon

Létrehozva: 2006. május 22.
Módosítás: 2006. május 22.
Forrás: Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium
Sajtóiroda
Budapest, 2006. május 10.
Az ICSSZEM részvétele a "Nincs hozzá közöm! Neked?" 7. ARC óriásplakát-, citylightplakát- és mondatpályázaton  
Az ICSSZEM - a Roma Integráció Évtizede Programhoz kapcsolódóan - "Szimbiózis" címmel pályázatot hirdet a "Nincs hozzá közöm! Neked?" 7. ARC óriásplakát-, citylightplakát- és mondatpályázat 2006 keretében. Az ARC kiállítások olyan civil fórumok, amelyek a demokratikus folyamatokban való aktív részvétel lehetőségét kínálják fel a pályázók számára, ahol gyakorolhatják társadalmi, politikai, közéleti akciós készségeiket.  
A pályázókat arra kérjük, gondolkodjanak el azon, mit jelent a globalizáció a nemzetek és etnikumok szempontjából. Egyesek félnek tőle, mások kizárólag az áldásait látják, pedig önmagában a globalizáció nem jelent mást, mint a teljes összekapcsoltságot. Egyfelől nincs lehetőség az el- és bezárkózásra, másfelől a globalizáció az uniformizálódás, a sokszínűség eltűnésének veszélyét is magában rejti. Kérdés, hogy érdemes-e foggal-körömmel őrizni a helyi értékeket, a nemzeti identitást, vagy el kell vegyülni a globális masszában? Vagy éppenséggel a kettő közötti óvatos egyensúly megteremtésére kell törekednünk?  
A Roma Integráció Évtizede Program nyolc ország ? köztük Magyarország ?, a Világbank és az Európai Unió közös döntése, melynek célja, hogy a romák sorsa tíz éven belül jobbra forduljon. A pályázóktól válaszokat és javaslatokat várunk arra a kérdésre, mit tennének annak érdekében, hogy a program valóban célt érjen? Mi minden fér bele 10 évbe? Egy első osztályos gyermek majdnem felnőtté válik, mire a program lezárul. Neki, szüleinek, testvéreinek miben változna meg az élete? Esetleg a már megtörtént gyors, pozitív változások hogyan tudnak megjelenni a mindennapokban? A pályázók megkereshetik és bemutathatják a társadalmi mobilitás leggyorsabb, legsikeresebb eseteit akár egy-egy családon belül is.  
"Összetartozunk", "Szimbiózis", "Ami neked fáj, nekem sem jó" címmel olyan plakátterveket várunk, melyek olyan általános értékekre, szükségletekre, jellemzőkre, tulajdonságokra, igényekre irányítják a figyelmet, amelyek nemzet- és etnikumfüggetlenek (a pályamunkák közül előnyt élveznek azok az alkotások, amelyek romák részvételével szemléltetik ezeket a társadalmi kérdéseket).  
A pályázat benyújtásának határideje: 2006. június 16.  
A pályamunkákat szakmai zsűri bírálja el, amelynek tagjai az érintett szakmák, diszciplínák képviselői (pl.: reklám, művészet, társadalomtudományok, kritika, civil szféra).  
A díjátadásra a megnyitó napján, 2006. augusztus 3-án este a Felvonulási téren kerül sor.  
A pályázati feltételekről, az ajánlott témakörökről, a díjakról és egyéb tudnivalókról a pályázatot kiíró Arc Művészeti és Szolgáltató Kft. a http://www.arcmagazin.hu internetes honlapon, és a (06-1) 345-0452-es telefonszámon szolgál bővebb információval.
Ugrás vissza Ugrás vissza...