Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Bajnai Gordon újabb pert nyert a Magyar Nemzet ellen

Cikk:

Miniszterelnöki Hivatal
Kormányszóvivői Iroda
2009. november 27.


Helyben hagyta csütörtökön a Fővárosi Ítélőtábla a Fővárosi Bíróság korábban hozott ítéletét, amely szerint a Magyar Nemzet című napilap egy 2009. június 3-i cikkében több esetben is valótlanságot állított Bajnai Gordon miniszterelnökkel kapcsolatban. Az ítélet jogerős.

A Fővárosi Ítélőtábla csütörtöki ítéletében megerősítette: Bajnai Gordon nem egy ismeretlen tulajdonosi körű off-shore cég igazgatója volt, és Bajnai Gordon igazolhatóan befizette 2003. és 2006. között a társaságból származó osztalék után a magyarországi osztalékadót. A bíróság most jogerőre emelkedő ítélete helyreigazításra kötelezte a Magyar Nemzet kiadóját a lap Bajnai Gordonnal kapcsolatos valótlan állításaiért. A napilapnak a helyreigazítást az ítélet kézhezvételét követő nyolc napon belül meg kell jelentetnie.

A bíróság jogerős döntése értelmében a Magyar Nemzet 2009. június 3-i számában a „Saját lécét is leverte Bajnai” című cikkben

• Valótlanul állította, hogy Bajnai Gordon ismeretlen tulajdonosi körű, ciprusi bejegyzésű off-shore társaság igazgatója lett volna. A ciprusi cég nyilvántartásból a tulajdonosok személye megállapítható.

• Olyan hamis látszatot keltett, hogy Bajnai Gordon a WEMS Ltd. résztulajdonosaként az onnan származó osztalék-jövedelme után nem fizetett adót. A valóságban az osztalékok után 54.358.000 forintot fizetett meg adóként az APEH részére.

A miniszterelnök jogi képviselője útján akkor fordult a bírósághoz, amikor személyéről, Bajnai Gordonról sorozatosan jelentek meg hamis és félrevezető információk a napilapban ez év első felében. Legutóbb november 19-én nyert helyreigazítási pert Bajnai Gordon jogerősen a Magyar Nemzet egyik nem megalapozott állításokat közlő cikke kapcsán.

Szollár Domokos
kormányszóvivő

Ugrás vissza Ugrás vissza...