Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Hétfőn napközben is végzik a pécsi vonalon a vasúti pálya helyreállítását

Létrehozva: 2008. augusztus 4.
Módosítás: 2008. augusztus 4.
Forrás: MÁV Zrt.

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

MÁV Zrt.
Kommunikációs Igazgatóság
Budapest, 2008. augusztus 4. hétfő

A Budapest - Dombóvár - Pécs vasútvonalon, Dombóvár és Szakály-Hőgyész között továbbra is dolgoznak a vasúti pálya és a felsővezeték helyreállításán, miután a szombat délutáni balesetben kisiklott személyvagonokat nagy részét elszállították, most még egy kocsit kell csupán elszállítani a helyszínről. A kárhelyreállítást nehezítik a kedvezőtlen terepviszonyok, a nehéz megközelítés, valamint az is, hogy mintegy 250-300 méteren a teljes vasúti pályát (síneket, vasbetonaljakat és a felsővezetéket is) ki kell cserélni. Továbbra is vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat, 20-30 perces késésekre is számítani kell.

A kárelhárítók, vasúti szakemberek szombat délután óta szinte megszakítás nélkül dolgoznak a helyreállításon. A kisiklott és megrongálódott vasúti járműveket hétfőn reggelre - egy kivételével - már sikerült eltávolítani. Így lehetővé válik a 250 méternyi sínmező lefektetése, majd a felsővezeték helyreállítása, amit hétfőn napközben végeznek el.

A Budapest-Dombóvár-Pécs vasútvonalon közlekedő InterCity vonatok helyett Sárbogárd és Dombóvár, a személyvonatok helyett Szakály-Hőgyész állomás és Dombóvár között továbbra is vonatpótló buszok szállítják az utasokat - a mai (hétfői) napon még biztosan.

A baleset körülményeit még vizsgálják, ez több napot is igénybe vesz. Valószínűsíthető, hogy a siklást a vasúti pálya műszaki hibája okozta, de azt is feltételezik, hogy a meleg miatt a sínek is deformálódhattak azon a szakaszon. A baleset oka tehát még nem ismert százszázalékosan, a részletes, mindenre kiterjedő szakértői vizsgálat lezárta után derül ki a pontos, balesetet előidéző ok.

A MÁV-START Zrt. azoknak az utasoknak, akik a helyreállítási munkálatok ideje alatt utazásuk megkezdése előtt lemondanak az utazásról, kezelési költség levonása nélkül téríti vissza a megváltott menetjegyek árát. Akik igénybe veszik a vonatokat, a pótdíj- és helyjegy köteles (InterCity) vonatok 15 percnél nagyobb késése esetén  a pótjegyeik árát a célállomások pénztáraiban válthatják vissza.

A MÁV elnézést kér az utasoktól a késésekért és a kényelmetlenségekért!   

Ugrás vissza Ugrás vissza...