Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NAV 2020. október 23-án 6 órától 2020. október 26-án 6 óráig adatbázis karbantartást végez. A karbantartás ideje alatt szünetel a NAV szakrendszereivel történő kommunikáció, ami miatt a Rendelkezési Nyilvántartásban a cégek azonosítása, a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum szolgáltatása, valamint az online Cégkapu regisztráció szolgáltatások nem lesznek elérhetők.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

MORZSÁK

TARTALOM:A kormány elkötelezett az Európai Bizottság által indított kötelezettségszegési eljárás lezárására

Cikk:

Magyarország kormánya elkötelezett az EU-val és az IMF-el folytatandó elővigyázatossági hitelkeretről szóló tárgyalások mielőbbi megkezdése mellett, amihez szükséges a Magyar Nemzeti Bankkal kapcsolatos kötelezettségszegési eljárás sikeres lezárása.

Az Európai Bizottság által indított eljárás során a magyar kormány elkészítette a Magyar Nemzeti Bankról szóló 2011. évi CCVIII. törvényt és az Alaptörvény Átmeneti Rendelkezéseit módosító jogszabályok tervezetét. A tervezett módosításokról a magyar kormány  tájékoztatta a bizottságot, valamint megkérte a Magyar Nemzeti Bank és az Európai Központi Bank véleményét is. Az EKB és az MNB a véleményét megküldte a kormánynak,  az Európai Bizottság főigazgatójának 2012. március 9-i levele alapján pedig azt az Európai Bizottság tudomásul vette. A kormány 2012. április 17-én ezzel a tartalommal nyújtotta be az MNB törvényt módosító javaslatokat az Országgyűlésnek.

Amennyiben a javasolt törvénymódosításokat az Országgyűlés elfogadja, a jegybanktörvény összhangba kerül az uniós joggal. A kötelezettségszegési eljárásban az egyetlen, még nyitott kérdés az MNB – az új jegybanktörvény hatályba lépése előtt kinevezett – elnökének és alelnökeinek jövedelemszabályozása.

A kormány a tárgyalások iránti erős elkötelezettsége bizonyítékaként ez által is meg kívánja erősíteni, hogy kész végrehajtani a vállalásait.

Ugrás vissza Ugrás vissza...