Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NAV 2020. október 23-án 6 órától 2020. október 26-án 6 óráig adatbázis karbantartást végez. A karbantartás ideje alatt szünetel a NAV szakrendszereivel történő kommunikáció, ami miatt a Rendelkezési Nyilvántartásban a cégek azonosítása, a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum szolgáltatása, valamint az online Cégkapu regisztráció szolgáltatások nem lesznek elérhetők.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

MORZSÁK

TARTALOM:Gyurcsány Ferenc és José Manuel Barroso megbeszélése

Létrehozva: 2006. október 23.
Módosítás: 2006. október 23.
Forrás: Kormányzati Kommunikációs Központ

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Kormányzati Kommunikációs Központ
Kormányszóvivői Iroda
2006. október 23.
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és José Manuel Barroso, az Európai Unió Bizottságának elnöke munkatalálkozóján a Bizottság elnöke kiemelte a reformok folytatásának szükségességét Magyarországon. A magyar kormányfő válaszában megerősítette: a kormánypártok támogatása kellő politikai hátteret biztosít neki és a kormánynak ahhoz, hogy végigvigye a reformok politikáját, amelyen nem kíván változtatni. Barroso köszönetet mondott a miniszterelnöknek, hogy az október 23-i emlékünnepségen a Parlamentben beszédet mondhatott, ezzel is emlékezve az 1956-os forradalomra és szabadságharcra.
Az uniót és Magyarországot érintő szakkérdéseket érintve a találkozó során Gyurcsány Ferenc hangsúlyosan szólt arról, hogy a kukoricaintervenció kapcsán hozott minapi döntés Magyarország számára nem elfogadható, ezért a kormány megtette a szükséges jogi lépéseket.
A magyar miniszterelnök és az EU Bizottság elnöke áttekintették Magyarországnak a schengeni rendszerhez történő csatlakozásával kapcsolatos kérdéseket. Gyurcsány Ferenc kifejtette: fontos érdek, hogy Magyarország – amely felkészült a bevezetésére – az előre meghatározott 2007-es időpontban tagja lehessen a schengeni rendszernek, ami gyakorlati és szimbolikus szempontból egyaránt jelentős változást jelent a magyar állampolgárok számára az unió tagállamaiba történő utazáskor. Barroso bizottsági elnök az érveléssel egyetértve hangsúlyozta, hogy a szükséges feltételek megteremtésével a schengeni csatlakozás a lehető leghamarabb megvalósítható.
Ugrás vissza Ugrás vissza...