Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy az eHR (https://eszemelyugy.gov.hu) felületén 2022. január 17-én (hétfő) 19:00 órától 21:00 óráig karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a szolgáltatás nem lesz elérhető.

Kérjük a fentiek figyelembevételét az elektronikus ügyintézés során! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

MORZSÁK

TARTALOM:Magyarország a berlini gyermek-világnap díszvendége

Létrehozva: 2008. szeptember 19.
Módosítás: 2008. szeptember 22.
Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Magyar Turizmus Zrt.
Kommunikációs Csoport
Budapest, 2008. szeptember 19.

Magyarország a hivatalos partnerországa a szeptember 21-i Weltkindertag (Gyermek-világnap) rendezvénynek Berlinben. A „Minden gyermeknek vannak jogai" mottóval megrendezésre kerülő egynapos programsorozat 60.000 m2-en, öt színpadon, összesen több mint 200 programmal várja a látogatókat. Az eseménnyel összhangban a Magyar Turizmus Zrt. hazánk családbarát turisztikai kínálatát népszerűsíti Traumland Ungarn - Spiel dich hin! (Játszd oda magad!) szlogennel, amely a Társaság által Németországban használt Träum dich hin! (Álmodd oda magad!) szlogen játékos átformálása.

A gyermekek világnapja egy 1954-es ENSZ-határozatra vezethető vissza. A világszervezet ugyanis első ízben akkor szólította fel a tagországokat arra, hogy évente legalább egy napot szenteljenek a gyermekeknek, ez a nap legyen az ő ünnepük, és egyben figyelmeztesse a társadalmakat a velük szembeni felelősségre. A rendezvénynek idén először van kiemelt vendége, „partnerországa", ezért külön megtisztelő, hogy a felkérést Magyarország kapta.

A Gyermek-világnapot az esemény a fővédnöke Dr. Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter és Dr. Peisch Sándor nagykövet közösen nyitja meg. A rendezvényen részt vesz Dr Niklai Ákos, a Magyar Turizmus Zrt. elnöke is.

Magyarország mint a rendezvény hivatalos partnerországa kiemelt megjelenési lehetőséget kap a Gyermek-világnapon: a Magyar Turizmus Zrt. több hazai szolgáltatóval -szállodaláncok, közlekedési vállalatok, kulturális intézmények és programgazdák - közösen a főszínpaddal szemben, mintegy 100m2-en mutathatja be hazánk turisztikai kínálatát. A magyar standon az érdeklődők Magyarország „élményarcaival" ismerkedhetnek meg, vagyis a társkiállítók nem a hagyományos ajánlataikkal érkeznek Berlinbe, hanem elsősorban olyan családi ajánlatokkal, amelyek középpontjában a családoknak, illetve a gyermekeknek kínált élmények vannak. A magyar standon lesz kürtőskalács-látványsütöde, szörfszimulátor, modellvasút-terepasztal, a felnőtteknek masszázs és a kicsiknek gyermekanimáció. A program részeként a főszínpadon fellép a BRASS mesepantomim cirkusz, a játékos kedvű érdeklődők között pedig családi utazásokat is kisorsolnak. A rendezvényre várhatóan 300.000 érdeklődő látogat el.

Magyarországot mint családi üdülési célpontot a Magyar Turizmus Zrt. számos akcióval népszerűsíti Németországban. Az akciók során használt szlogen, Traumland Ungarn - Spiel dich hin! (Játszd oda magad!), összhangban áll a Gyermek-világnap rendezvénnyel is.

Egész szeptemberben láthatók Berlin forgalmas pályaudvarain azok az óriás-bannerek, amelyek különböző témákban - Hévíz, fiatalok Budapesten, családi üdülés, kulturális turizmus - mutatják be a hazai turisztikai kínálatot a kiválasztott helyszíneken (Alexanderplatz, Hackescher Markt, Gesundbrunnen, és Zoologischer Garten), az új külföldi turisztikai arculat felhasználásával. Az akció az MT Zrt. német honlapján zajló nyereményjátékra is felhívja a figyelmet (http://www.ungarn-tourismus.de/gewinnspiel/index.php). A játék keretében az érdeklődők 2 személyre szóló 4 napos hévízi üdülést nyerhetnek. A kampány elérése kb. 10 millió kontaktus.

A Társaság a német családok és gyerekek rádiójának, a Radio Teddy Familientour-Tipp című szombati rovatában is beharangozta az eseményt, összesen mintegy 300.000 hallgatót elérve. A Berliener Zeitung utazási mellékletében 3 oldalas írás jelent meg Magyarországról mint családi üdülőcélpontról.

A rendezvényt megelőzően, szeptember 19-én, az MT Zrt. szakmai találkozót szervezett Berlinben, a turisztikai szakma képviselői és a sajtó számára, ahol jelen voltak a Gyermek-világnapon részt vevő magyar kiállítók is. A találkozó során levetítik az augusztusban forgatott, Budapest turisztikai kínálatát bemutató filmet is, amely a német vasúttársaság, a Deutsche Bahn televíziós csatornáján, a Bahn TV-n is látható.

(http://www.bahntv-online.de/btvo/site/index.php?s=4100&ids=142341)

A Társaság német honlapján is népszerűsíti a Gyermek-világnapot: http://www.ungarn-tourismus.de/weltkindertag/index.php.

A rangos eseményt várhatóan nagy médiaérdeklődés kíséri, ráirányítva a német utazók figyelmét hazánkra mint turisztikai célországra. Fontos szempont az is, hogy a Gyermek-világnap hivatalos partnerországaként tovább erősítjük Magyarország pozitív turisztikai arculatát is.

Ugrás vissza Ugrás vissza...