Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Biztonságosan zajlik a betegszállítás irányítása

Cikk:

Az elmúlt napok sajtóhírei kapcsán a NEFMI Egészségügyért Felelős Államtitkársága részéről Beneda Attila kabinetfőnök pénteken délelőtt meggyőződött arról, hogy a kezdeti nehézségek ellenére biztonságosan zajlik a betegszállítás irányítása az Országos Mentőszolgálatnál.

A betegszállító vállalkozások óránként kapják meg az OMSZ diszpécserközpontjába befutó igényeket, s minden munkanapon 16 óráig jelzik számukra a másnapi szállítási szükségleteket. Mint ismeretes, május elsejétől az Országos Mentőszolgálat irányítja a betegszállítást. A betegszállítás elrendelésére jogosult szakembereknek az 1820-as számot kell tárcsázni akkor, ha a szolgáltatásra szükségük van.

Az OMSZ a Közép-Magyarországi Régióban május 2-án 402, május 3-án 452, május 4-én pedig 10.00 óráig 176 hívást fogadott és továbbított a betegszállítóknak. Országosan az első három munkanapon 4223, 3813, illetve pénteken délelőtt 10.00 óráig 882 igény érkezett a 1820-as számra.

A NEFMI Egészségügyért Felelős Államtitkársága szerint megállapította, hogy a a betegszállítás irányítása biztonságos. Az új rendszer lehetővé teszi a mentés és a betegszállítás feladatainak teljes körű összehangolását, az esetleges párhuzamosságok elkerülését, ugyanakkor a magán-betegszállítók kapacitásaira hosszú távon is számít. Az új rendszer bevezetésével egy hatékony, korszerű és átlátható szolgáltatás nyújtható. Az Államtitkárság bízik abban, hogy a betegszállító szervezetek - az átállást megelőző utolsó egyeztetésen elhangzottaknak megfelelően - a zökkenőmentes átállás érdekében szorosan együttműködnek az Országos Mentőszolgálattal.

Az OMSZ szervezésében hétfőn délelőtt a sajtó képviselői is betekinthetnek a betegszállítás irányítási rendszerébe.

Ugrás vissza Ugrás vissza...