Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Megalakult a feketegazdaság kifehérítéséből származó bevételeket elemző és értékelő bizottság

Létrehozva: 2007. szeptember 27.
Módosítás: 2007. szeptember 27.
Forrás: Miniszterelnöki Hivatal

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Miniszterelnöki Hivatal
Kormányszóvivői Iroda
2007. szeptember 27.

Ma tartotta alakuló ülését az a testület, amelynek feladata, hogy figyelemmel kísérje, illetve értékelje a feketegazdaság visszaszorítását, illetve a feketegazdaság elleni küzdelem eredményeit.

Gyurcsány Ferenc a mai napon felkérte Fekete Istvánt, a Joint Venture Szövetség elnökét, Pataky Pétert, az MSZOSZ elnökét és Ligeti Csák makrogazdasági statisztikával foglalkozó szakértőt, hogy vegyen részt a feketegazdaság kifehérítéséből származó bevételeket elemző és értékelő bizottság munkájában. A szakemberek elfogadták a felkérést, így a testület a mai napon megtartotta alakuló ülését.

A testület feladata, hogy hónapról hónapra értékelje a gazdaságban zajló folyamatokat, így többek között vizsgálja az államháztartás bevételeit, elemezze, hogy a bevételek alakulásában milyen főbb tényezők játszottak szerepet, a többletforrásokhoz mennyiben járult hozzá a szürke- és feketegazdaság fehéredése.

A bizottság elemzéseiről, megállapításairól rendszeres időközönként a sajtón keresztül a nyilvánosságot is tájékoztatni fogja.

Ugrás vissza Ugrás vissza...