Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A Belügyminisztérium közleménye

Cikk:

A klubrádió.hu internetes portálon 2012. április 19. nap 9 óra 20 perctől olvasható „Apad a közmunka büdzsé? – Elvették a közmunkások utazási pénzét” című közléssel kapcsolatban a Belügyminisztérium az alábbiakról tartja szükségesnek tájékoztatni a hiteles információkat igénylő állampolgárokat:

Magyarország 2012. évi költségvetése a Start-munka program megvalósításához a Nemzeti Foglalkoztatási Alapban 132.182.500.000 forint kiadási előirányzatot tartalmaz. Az előirányzat csökkentésére vonatkozó javaslat, elképzelés nem szerepel egyetlen döntéshozó testület napirendjén, ilyen szándék nincs, a közfoglalkoztatás büdzséje nem apad. Az előirányzat felhasználását semmi nem veszélyezteti – még az ennek ellenkezőjét állító közlések sem.

A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 25. § (2) bekezdés bb) pontja szerint továbbra is támogatható a közfoglalkoztatottak kerékpárral történő munkába járása, amelynek adómentes maximuma 9 Ft/km, amennyiben a munkavégzés a közfoglalkoztatott lakóhelye települési közigazgatási határán kívül történik. A támogatás azonban a felelős gazdálkodás érdekében ebben az esetben sem haladhatja meg az 1.000 Ft/fő/hó összeget. A közfoglalkoztatottak részére az utazási költségtérítést az előzőek szerint munkáltatójuk továbbra is kifizetheti.

Samu Attila
miniszteri főtanácsadó
a közfoglalkoztatási program kommunikációs felelőse

Ugrás vissza Ugrás vissza...