Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:A BM holland társszervekkel folytatott tárgyalásokat az emberkereskedelemről

Cikk:

2012. december 18-19-én az emberkereskedelem elleni küzdelemben való kétoldalú együttműködés továbbfejlesztése érdekében holland delegáció érkezett Magyarországra, amely a Belügyminisztérium mellett a rendőrség és az Ügyészség illetékes munkatársaihoz is ellátogatott. A Belügyminisztériumba érkező delegációt dr. Berta Krisztina emberkereskedelem elleni nemzeti koordinátor, a Belügyminisztérium európai uniós és nemzetközi helyettes államtitkára fogadta. A vendég delegációt a Holland Királyság budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője kísérte, tagjai az Igazságügyi és Honvédelmi Minisztériumot, a Belügyekért és Királyi Kapcsolatokért Felelős Minisztériumot, illetve a Comensha szervezetet képviselték. 

A találkozó témája egy, a gyakorlatban is működőképes Transznacionális Irányítási Mechanizmus kialakítására tervezett projekt-tervezet megvitatása és véglegesítése volt. Magyarország a 2007-2013-as időszakra szóló a „Bűnmegelőzés és a bűnözés elleni küzdelem” egyedi program keretében meghirdetett felhívásra kíván pályázni az Európai Bizottság támogatásáért. Az Európai Bizottság felmérései alapján Magyarország az egyik legnagyobb származási ország az Európai Unión belül, Hollandia pedig többek között azok közé az országok közé tartozik, ahol a magyar állampolgárok a leggyakrabban esnek az emberkereskedelem áldozatául. A projektjavaslat értelmében transznacionális irányítási mechanizmus kerülne kidolgozásra Magyarország, illetve a célországok – így Belgium, Hollandia és Svájc – között, mivel az emberkereskedelem áldozatainak beazonosítása és támogatása hatékonyan mind a származási, mind a célországban érintett felek bevonásával valósulhatna meg. A projekt általános célkitűzése „Az emberkereskedelem felszámolására irányuló európai uniós 2012-2016 közötti időszakra vonatkozó stratégia”, illetve a „2011/36/EU irányelv” végrehajtásához való hozzájárulás.

A tárgyaló felek áttekintették a projekt megvalósítása érdekében megvalósítható együttműködési lehetőségeket, illetve kölcsönösen ismertették egymással az emberkereskedelem elleni küzdelem aktuális kérdéseit. Az egyeztetés konstruktív szellemben zajlott, a holland fél együttműködésének és támogatásának adott hangot. 

Ugrás vissza Ugrás vissza...