Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Pszichológusi konferencia - a BM közleménye

Létrehozva: 2012. szeptember 28.
Módosítás: 2012. szeptember 28.
Forrás: Belügyminisztérium

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

„Hagyomány és megújulás a hivatásos szolgálatot betöltők pszichológiai ellátásában” címmel háromnapos konferenciát tartottak a rendvédelmi, honvédelmi szervek és a nemzetbiztonsági szolgálatok pszichológusai Balatonlellén.

Az esemény szervezését magára vállaló Belügyi Tudományos Tanács és Alkotmányvédelmi Hivatal nem titkolt célja, hogy hagyományteremtő céllal párbeszédet kezdeményezzen, és hatékony együttműködést segítsen elő a különböző szerveknél hasonló területeken dolgozó pszichológusok között.

A szakmai fórumon előadást tartott többek között Dr. Bagdy Emőke, a Károli Gáspár Református Egyetem professzora, Dr. Bereczkei Tamás, a Pécsi Tudományegyetem professzora, Dr. Kovács László, a Honvédkórház osztályvezető főorvosa, valamint Dr. Varga Katalin, az Eötvös Loránd Tudományegyetem docense. Jelenlétük megteremtette a civil tudomány és a hivatásos gyakorlati szakemberek eszmecseréjének lehetőségét. A résztvevők ezt követően a “reagálás helyett proaktivitás” mottó jegyében szekcióüléseken közel 50 előadás keretében osztották meg egymással tapasztalataikat a pályaalkalmassági vizsgálatok, a mentálhigiénés ellátás, a krízisintervenció, tanácsadás és prevenció, valamint a kiválasztási-képzési rendszer régi és új lehetőségeinek témakörében.

A konferencia fővédnöki tisztét dr. Pintér Sándor belügyminiszter vállalta, kifejezve ezzel az állomány mentálhigiénés gondozásának stratégiai jelentőségét.

Göbölös László dandártábornok, az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatója köszöntőjében hangsúlyozta: „A legnagyobb értéket bíztuk önökre, ami a hivatásos szerveknél létezik: a munkatársainkat, az állomány tagjait. Önök választják ki, készítik fel, szűrik és gondozzák egységeink legfontosabb értékét, a hivatásos szolgálatot vállaló személyeket.”

Ugrás vissza Ugrás vissza...