Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A Belügyminisztérium új tájékoztató fóruma a közösségi médiában fiatalok számára az emberkereskedelem megelőzése érdekében

Cikk:

A Belügyminisztérium az Európai Unió Emberkereskedelem Elleni Napjához (október 18.) kapcsolódva a Facebook közösségi honlapon külön oldalt indít „Emberkereskedelem elleni Küzdelem/Anti Human Trafficking Hungary” elnevezéssel.

A kezdeményezés több célt is szolgál: ezek egyike a közösségi oldal 16-26 év közötti magyar tagjainak tájékoztatása a jelenséggel kapcsolatban, számukra hasznos és érthető információk átadása. Emellett célunk a hasonló közösségi oldalakkal való kapcsolat megjelenítése, ezáltal a hazai erőfeszítések nemzetközi színtéren történő bemutatása, valamint az online médián keresztül történő köztudatformálás továbbfejlesztése is. Az Európai Unió Emberkereskedelem Elleni Napja alkalmából tavaly indult el a tematikus kormányzati honlap magyar és angol nyelven (www.emberkereskedelem.kormany.hu, illetve www.thb.kormany.hu), amely az érdeklődők tájékoztatását, illetve a kapcsolatteremtési lehetőség biztosítását tekintve sikeresnek bizonyult. Indokolt volt az áldozattá válás szempontjából különösen veszélyeztetett csoportok megcélzása egy speciálisan nekik szóló felülettel. Tekintettel arra, hogy a kezdeményezés szervezői egyetértenek az ENSZ Bűnmegelőzési és Kábítószer-ellenőrzési Hivatala (UNODC) Blue Hearth („Kék Szív”) Kampányával, támogatásuk jeléül használják a kampány logóját.

A Belügyminisztérium, mint az emberkereskedelem elleni nemzeti koordinációt ellátó szerv, kiemelt feladatának tekinti az áldozattá válás megelőzéséhez szükséges információk átadását és a köztudatformálást. Ennek megfelelően került sor idén a Sziget Fesztiválon arra a tájékoztató programra, amelyen sikerült mintegy 1000 magyar és külföldi fiatalt személyesen megszólítani. A korábbi években több információs kampányra került sor az áldozattá válás megelőzése, illetve a kereslet csökkentése érdekében.

Az Európai Unió Emberkereskedelem Elleni Napja immár hatodik alkalommal, október 18-án kerül megrendezésre. A kezdeményezés célja a figyelem felhívása a jelenség létére, nagyságrendjére, és a lakosság szerepére a leküzdésében. Ezen a napon a legjelentősebb rendezvényre hagyományosan Brüsszelben, az Európai Bizottság szervezésében kerül sor, amihez számos európai ország – így Magyarország is – csatlakozik különböző programokkal.

Ugrás vissza Ugrás vissza...