Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Nemzetközi összefogás a cigarettacsempészet ellen

Létrehozva: 2007. december 20.
Módosítás: 2007. december 21.
Forrás: Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Vám és Pénzügyőrség - Országos Parancsnok Hivatala
Kommunikációs Osztály
Budapest, 2007. december 20.


2007. december 14-én 15 évre szóló megállapodást írt alá az Európai Bizottság és a Japan Tobacco International (JTI). Az Egyezmény értelmében a JTI együttműködik az Európai Bizottsággal, és annak csalás ellenes hivatalával, az OLAF-fal, valamint a tagállamok rendészeti szerveivel annak érdekében, hogy felvegyék a harcot a cigaretta csempészet és hamisítás ellen. A JTI ehhez a 15 év folyamán összesen mintegy 400 millió USA dollár támogatást nyújt.

Az Európai Közösség és a tagállamok több száz millió eurós bevételtől esnek el évente a cigaretta hamisításból és csempészetből származó, be nem fizetett adók miatt, ezért közösen igyekeznek megakadályozni a cigarettahamisítást, azok Európai Közösségbe való bekerülését. Folytatják a hamisított cigaretták lefoglalását és regisztrációját azért, hogy a termékek eredete és egyéb fontos információk megállapíthatóak legyenek.

Az Egyezmény megköveteli a JTI-től, hogy építsen a már meglévő gyakorlatára a vevők kiválasztását és ellenőrzését illetően, hogy fejlessze az egyes csomagolások azonosítását és nyomon követését lehetővé tevő technológiáit, illetve hogy támogatást nyújtson az európai hatóságoknak az illegális cigaretta kereskedelem ellen folytatott harcban.

Ugrás vissza Ugrás vissza...