Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Cirkusz-kampány indul az EU társadalmi tevékenységéről

Cikk:

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
2009. szeptember 24.

2009. október 10-12 között érkezik Magyarországra az Európai Unió „Tudja, hogy mit tehet Önért a szociális Európa?” című kampánya. Az eseménysorozatban cirkuszi sátorban, cirkuszi elemeket felhasználva, akrobatákkal, artistákkal, bohócokkal és kötéltáncosokkal mutatják be az EU társadalmi tevékenységét. Az Európai Bizottság Foglalkoztatási, Szociális és Esélyegyenlőségi Főigazgatósága és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete ma tartotta a kampány beharangozó sajtótájékoztatóját.

A "Tudod, mit tehet érted a szociális Európa?" címen futó kampány rendhagyó, közérthető és szórakoztató képekkel hívja fel a figyelmet azokra a társadalmi problémákra, melyek megoldására az Unió számos stratégiát dolgozott ki. Ezek a képek 2009 folyamán poszter formájában jelennek meg nyilvános eseményeken az EU különböző városaiban. Az eseményekkel növelni szeretnék az EU tevékenységével kapcsolatos tudást, emellett gyakorlati információkat, illetve tanácsokat is adnak a látogatók számára.

A kampány konkrét célja, hogy az állampolgárokban tudatosítsa a szociális Európa alapértékeit és lehetőségeit, a hozzá kapcsolódó szakpolitikákat, és azt, hogy az európai szervezetek mit tesznek a gazdasági világválság hátrányos szociális következményeinek tompításáért. Ezért az Európai Bizottság több országban felkérte a témában érintett hazai szereplőket, hogy tájékoztassák az állampolgárokat munkájukról, szolgáltatásaikról. Oravecz Péter, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szóvivője elmondta: „az esemény kiemelten fontos az NFÜ életében, hiszen lehetőséget teremt az előadók és a látogatók közötti kötetlen, bürokráciamentes kommunikációra”.

A kampány 2009. október 10-12. között érkezik Budapestre. A Gödör Klubnál felállított cirkuszi sátorban az első két napon szórakoztató programokkal várjuk az odalátogatókat, a zárónapon pedig egy szakmai konferenciára kerül sor. A konferencia keretében a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szervezésében és részvételével az érdeklődők megismerhetik és közelebb kerülhetnek az uniós humánerőforrás-fejlesztés magyarországi tevékenységéhez.

A konferencia keretében szó lesz az unió magyarországi tevékenységéről a képzés, továbbképzés, a fejlesztés és innováció az esélyegyenlőség és a társadalmi felelősségvállalás, valamint oktatás és kultúra területén. Az előadásokra workshop formában, kiscsoportos beszélgetések keretében kerül majd sor, ennek az interakciónak fogja keretét adni a cirkuszi sátor.

Az előadásokat a nagyobb projektek kedvezményezettjei projektbemutatókkal összekötve tartják. Ezzel párhuzamosan a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség közreműködő szervezetei és a kiemelt projektek munkatársai a standokon egyéni kérdések megválaszolásában fognak segíteni.

Ugrás vissza Ugrás vissza...