Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A civil szervezetek működési támogatásáról

Cikk:

Idén civil szervezetnek működési támogatás központi költségvetési forrás terhére kizárólag a Nemzeti Együttműködési Alapból (NEA) nyújtható. ( Az egyesülési jogról, közhasznú jogállásról valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló CLXXV. törvény szerint)

Ennek megfelelően a NEA elkezdte a működését és kiírta első pályázatát, amely a társadalmi élet különböző területein működő civil szervezetek számára nyújt működési támogatást, amelynek keretösszege 1,88 milliárd forint. Az egyes szervezetek által elnyerhető támogatás összege 250.000 és 5.000.000 forint közötti lehet. Fontos, hogy a pályázóknak saját forrásként rendelkezni kell a kért támogatás 10 százalékával.

A pályázatokat a NEA öt kollégiumához lehet benyújtani, ezek a következők: Nemzeti összetartozás Kollégium; az Új nemzedékek jövőjéért Kollégium, a Mobilitás és alkalmazkodás Kollégium; a Közösségi környezet Kollégium; valamint a Társadalmi felelősségvállalás Kollégium.

A pályázatokat kizárólag elektronikus formában lehet benyújtani az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Portálon (EPER). A pályázatok beadásának határideje kollégiumonként változó, április 21 és május 31 közötti dátumokat tartalmaz. A részletes pályázati kiírás megtalálható a NEA kormányzati portálon (http://civil.kormany.hu/index).

Ugrás vissza Ugrás vissza...