Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:NFÜ: Új út épül a Csepel-szigeten

Cikk:

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
2009. május 28.


Uniós beruházással élhetőbb lesz Szigetszentmiklós és Halásztelek

Megkönnyebbülhetnek jövő év őszére a Pest megyei Szigetszentmiklós és Halásztelek lakói: 4,3 milliárd forintos európai uniós támogatással megépül ugyanis a Csepel-szigeti gerincút első szakasza az M0-ás szigetszentmiklósi csomópontjától Szigethalomig. Az új útszakasz jelentősen csökkenti a két tele-pülésen áthaladó forgalmat.

A Csepel-sziget környéki települések lakói rendszerint az 5101-es és az 51101-es számú úton, Halásztelken és Szigetszentmiklóson keresztül jutnak el az M0-ás autópályára és a fővárosba. Az elmúlt időszakban az ingázók egyre növekvő számának köszönhetően fokozottan megnőtt ezeken az amúgy is rossz állapotú útszakaszokon a személy- és tehergépjármű-forgalom, veszélyeztetve az itt lakók egészségét és rontva a biztonságos közlekedés feltételeit e két településen.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében közel 4,3 milliárd forint európai uniós támogatással megépülő, 5,7 kilométer hosszú új útszakasz és a mintegy 1 kilométer hosszan megújuló 5101-es út a településeken átmenő forgalom jelentős csök¬kentésével számottevően könnyíti majd Szigetszentmiklós és Sziget¬halom lakóinak kör¬nyezeti és közlekedési terheit.

A kétszer egy sávosra tervezett, de a későbbiekben kétszer két sávosra bővíthető, össze¬sen 6,7 kilométeres útszakaszon 5 körforgalom szolgálja majd a biztonságosabb közleke¬dést. Az uniós támogatással megvalósuló útszakaszt a tervek szerint legkésőbb 2010. november 30-ig átadja a forgalomnak a beruházó Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt.

Ugrás vissza Ugrás vissza...