Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Az NKM Energia Zrt. földgáz egyetemes szolgáltatói e-ügyintézést biztosító szakrendszerében 2020.11.08-án 09:00 és 14:00 között meghibásodás miatti nem tervezett üzemszünet lesz.

Ezen időszakban az NKM Energia Zrt felé földgáz szolgálatatással kapcsolatban nem lesz lehetséges az ügyfeleknek az ügyintézés.

Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NISZ Zrt. a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) szolgáltatáson és a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum (RNY+) szolgáltatásán 2020. október 31-én 00:00 órától 2020. október 31-én 02:00 óráig karbantartást végez. Ezen időszak alatt a KAÜ és így minden más KAÜ-t használó szolgáltatás nem lesznek elérhetőek.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

Tisztelt Felhasználó!
 
A Földhivatal Online rendszerben 2020. november 13-án pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.
 
Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy 2020. október 31-én 00:00 órától 2020. október 31-én 04:00 óráig az új magyarorszag.hu portálon keresztül nem lehet majd elektronikus űrlapokat beküldeni a Központi Víruskereső szolgáltatáson történő karbantartás miatt.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

 

MORZSÁK

TARTALOM:Európai uniós támogatással épülhet meg a csepeli gerincút I. üteme

Cikk:

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
2009. június 24.


A csepeli úthálózatot tehermentesítő gerincút a Szabadkikötő út – Szállítók útja csomópontjától a Posztógyár utcáig Európai Uniós pályázati források segítségével épülhet meg. A Támogatási Szerződés díszpéldányát a Fővárosi Önkormányzat nevében Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes vette át Dr. Lukovich Tamástól, a Pro Régió Ügynökség vezetőjétől. A kiemelkedő közlekedésfejlesztésnek köszönhetően csökken a kerület lakóövezetein keresztülvezető forgalom, jelentősen mérséklődik a levegőszennyezés és a környezeti terhelés. Az eseményen részt vett Dr. Steiner Pál, a Közép-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke, valamint Tóth Mihály, Csepel polgármestere is.

A Csepel-sziget és Budapest központi városrészei közötti személy- és teherforgalom az elmúlt évtizedekben egyre nőtt, az elemzések alapján a Csepelt jelenleg kiszolgáló úthálózat kapacitásai maximálisan kihasználtak, ezért mindenképpen megoldásra van szükség. A jelenlegi forgalmi helyzet - különösen a nehéz tehergépjárművek áthaladása -  rendkívüli mértékben megterheli az úthálózatot, annak gyors elhasználódását eredményezi. A forgalom hasonlóan nagy terhelést jelent a lakóépületek utca felőli homlokzatára is.

A KMOP-pályázat megteremtette az alapot a Csepeli gerincút kiépítéséhez, amelynek I. üteme rövidesen kezdetét veszi. Így a Csepeliek és a kerületben közlekedők életminősége is jelentősen javulni fog, hiszen a Szabadkikötő út – Szállítók útja csomópontjától a Posztógyár utcáig 2,5 km hosszú szakaszon kiépülő gerincútnak köszönhetően nyugodtabb közlekedést és tisztább levegőt kapnak.

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes beszédében kiemelte, hogy a beruházás céljai között szerepel a lakóövezeteken keresztülvezető átmenő forgalom csökkentése, a közösségi közlekedés hatékonyságának javítása, a környezeti terhelés, azaz a levegő-, rezgés- illetve zajszennyezés mérséklése. A 2x2 sávos útvonalnak köszönhetően javul valamennyi gazdasági szempontból fontos terület megközelíthetősége is.
A beruházás céljai között szerepel a lakóövezeteken keresztülvezető átmenő forgalom csökkentése, a közösségi közlekedés hatékonyságának javítása, a környezeti terhelés, azaz a levegő-, rezgés- illetve zajszennyezés mérséklése. A 2x2 sávos útvonalnak köszönhetően javul valamennyi gazdasági szempontból fontos terület megközelíthetősége is.

Steiner Pál, a Közép-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke elmondta: a Csepel-szigeti 6,7 kilométeres és a Csepeli 2,5 kilométeres gerincút projektje 2011-re összekapcsolódik, így nemcsak a kerület, hanem a teljes sziget lakóterületei is élhetőbbé válnak. Az elnök hozzátette: az elkerülő út a csepeli szennyvíztisztító miatt is nélkülözhetetlen.

Tóth Mihály, Csepel polgármestere hozzáfűzte: „Tizenhat év küzdelme után hamarosan megindulhat a csepeli úthálózatot tehermentesítő csepeli gerincút építése az uniós pályázati források mellett nem kevés csepeli önkormányzati hozzájárulással. Fontos, hogy világosan lássuk: a gerincút Csepel infrastrukturális elmaradottságának felszámolásában csak az első lépés. A kötelező folytatás mind északi, mind déli irányból a következő 4-5 év alapvető feladata. A csepeli, vagyis a XXI. kerületi gerincutat össze kell kötni a Budapesten kívüli Csepel-szigeti gerincúttal.”

A Fővárosi Közgyűlés májusban fogadta el a Csepeli gerincút engedélyokiratát, amellyel lehetővé vált a Támogatás Szerződés aláírása.

Ugrás vissza Ugrás vissza...