Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Amerikai delegáció látogatása a zöldtárcánál

Létrehozva: 2004. augusztus 17.
Módosítás: 2004. október 9.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium
2004. augusztus 17.

Az amerikai kongresszus közlekedési és infrastrukturális kérdésekkel foglalkozó bizottságának tagjai kedden látogatást tettek a környezetvédelmi tárcánál, ahol Őri István közigazgatási államtitkárral folytattak megbeszélést. A politikusok a látogatás során az uniós csatlakozásból adódó környezetvédelmi és vízügyi feladatokról tájékozódtak.

Őri István ismertette a delegáció tagjaival a magyar környezetpolitika legfontosabb kérdéseit, beszámolt a már folyamatban lévő és a közeljövőben tervezett nagyberuházásokról, a hazai fejlesztési lehetőségekről, valamint Magyarország vízgazdálkodási és vízvédelmi helyzetéről.

Magyar-amerikai környezetvédelmi együttműködés keretében 3 automata vízminőség mérő monitorállomás épült 2000 márciusában a Hernád, Szamos és Berettyó folyók határszelvényében. A műszerek a külföldről érkező rendkívüli vízszennyezések esetén azonnal riasztják a vízvédelmi szakembereket. Ugyancsak az Egyesült Államok támogatásával alkalmaznak több magyarországi településen - köztük a nagytétényi Ipari Logisztikai Parkban - egy amerikai fejlesztésű természetközeli szennyvíztisztítási technológiát. A környezetvédelmi programok mellett szakmai együttműködés folyik a két ország több nemzeti parkja között az Amerikai Nemzeti Park Szolgálattal aláírt megállapodás részeként.

Ugrás vissza Ugrás vissza...