Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Szeptember 15-ig kérhető a Diákhitel

Létrehozva: 2010. szeptember 7.
Módosítás: 2010. szeptember 7.
Forrás: Diákhitel Központ

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Diákhitel Központ
Budapest, 2010. szeptember 7.

                                                                                                                                                             
Már csak nyolc napjuk maradt igénylésük leadására azoknak a felsőoktatásban tanulóknak, akik eddig még nem kértek Diákhitelt, de már az első kifizetési napon, október 15-én pénzhez szeretnének jutni. Ez a pénzösszeg akár 200 ezer - a költségtérítéses hallgatók számára akár 250 ezer - forint is lehet.

Az októberi kifizetéshez szeptember 15-ig kell leadni az igényléseket a kijelölt postahivatalokban vagy a Diákhitel Központtal együttműködő bank- és takarékszövetkezeti fiókokban. Az igénylőknek addig be is kell iratkozniuk tanintézetükbe, hiszen a jogszabály szerint Diákhitelt csak beiratkozott hallgató kaphat.

Akik korábban már kaptak Diákhitelt, azoknak nem kell azt újra igényelni, viszont az októberi folyósítás érdekében nekik is be kell iratkozniuk szeptember közepéig. Emellett az esetleges módosítási igényeket, adatváltozásokat haladéktalanul be kell jelenteniük a www.diakhitel.hu honlapról letölthető nyomtatványokon.

A költségtérítéses hallgatók beiratkozását könnyíti meg az ún. engedményezési eljárás, amelyet már 29 tanintézményben (lista a honlapon) lehet igénybe venni. Az engedményezés értelmében a hallgatók közvetlenül felsőoktatási intézményük számlájára utaltathatják Diákhitelükből a megállapodásban rögzített összeget. Így az intézmény elfogadja a beiratkozást anélkül, hogy a félév kezdetekor befizették volna a költségtérítést.

Ugrás vissza Ugrás vissza...